PARTIZAN NAŠAO ZAMENU ZA ILIEVA: Fudbalska legenda novi sportski direktor crno-belih?

Novosti online 25. 10. 2024. u 15:54 >> 16:01

IVICA Iliev zvanično više nije sportski direktor Partizana, a nova uprava ne časi ni časa, te izgleda da bi uskoro mogli da pronađu njegovu zamenu.

FOTO: M. Vukadinović

Reč je o Slovenačkoj fudbalskoj legendi Zlatku Zahoviču koji je dres Partizana nosio od 1989. do 1993. godine, a sportski direktor bio je u Mariboru koji je pod njegovim vođstvom nastupao u Ligi šampiona, prenosi "Telegraf". 

- Nikada nisam krio da mi cela familija navija za Partizan. Volim Partizan i tu ljubav ne može ništa da promeni - rekao je Zahovič pre nekoliko meseci i dodao:

Foto: N.Skenderija

- Znaš kako, Partizan je ferari. Da bi jurio, moraš da napraviš motor, a to je ekipa. Napraviti motor nije jednostavno. Kad to uradiš, nebitno je ko je za volanom. Onda imaš sistem. Vrlo je bitno da 99 odsto igrača trener ima na raspolaganju prvog dana pripreme za novu sezonu. Kako drugačije da radi?Rešenje za crno-bele vidim jedino u veličini kluba. Toliko ima bivših asova i sposobnih ljudi koji znaju da se nose sa problemima i vide korak ili dva unapred. Plivaju u problemima. Mora da se napravi novi stadion, poboljša infrastruktura. Znam, teško je i zato je potrebno biti mađioničar, da imaš i naklonost sreće.

Za vreme Zahovičeve "vladavine" u Mariboru, ovaj klub je dva puta igrao grupnu fazu Lige šampiona i jednom nokaut fazu Lige Evrope. Takođe, Ljubičasti su osvojili osam titula u slovenačkom šampionatu.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“ 

Pogledajte više