SRPSKI ŠTOPER NIKOLA MILENKOVIĆ ODUŠEVIO ENGLEZE DOBRIM IGRAMA U NOTINGEM FORESTU: Mnogo sam naučio od Vidića

Z. Ćorović 25. 10. 2024. u 15:19

BLEKI je počeo polako da osvaja Ostrvo. Srpski štoper Nikola Milenković (27) skrenuo je pažnju na sebe odličnim partijama za Notingem Forest, posle osam kola drugi je igrač po dobijenim vazdušnim duelima u Premijer ligi. Ispred njega je samo Liverpulov div Virdžil Van Dajk.

Profimedia

- Visok sam skoro dva metra, tako da dueli u vazduhu moraju da budu jedan od mojih kvaliteta. U Fiorentini sam postigao 17 golova, nadam se da ću i u Notingemu biti efikasan. Premijer liga je intezivnija, više fizička. Serija A je više taktička. Ovde je fudbal brži. Sudije ne sviraju svaki kontakt kao faul, puštaju te da igraš. Uživam ovde, navijači u Engleskoj imaju veliku strast prema fudbalu. Zaista nas guraju, daćemo sve od sebe da budu ponosni - rekao je Milenković u intervjuu za "Skaj Sports".

Već su počela poređenja sa Nemanjom Vidićem, Srbinom koji je napravio velike stvari u dresu Mančester junajteda.

- Kada sam bio mali gledao sam mnogo Nemanjinih utakmice. Naravno, on je najbolji defanzivac koji je ikada igrao u Srbiji. Uz njega sam odrastao. Gledao sam njegove klipove na Jutjubu. Mnogo sam naučio gledajući ga. Uživao sam u načinu kako igra.

Trener "šumara", Portugalac Nuno Espirito Santo, pohvalio je Milenkovića da je doneo ekipi stabilnost, agresivnost i liderstvo. Bivši as, a sada omentator "Skaj Sportsa" Džejmi Karager uz brojne komplimente na račun Blekija istakao je i čuđenje kako ga je Notingem letos platio Fiorentini samo 14,5 miliona evra.

Pogledajte više