SRPKINJE SPREMNE ZA IZAZOV KARIJERE: Slović: "Vidimo se na Evropskom prvenstvu? Da, možemo!"

Novosti online 24. 10. 2024. u 14:00

Kapiten ženske fudbalske reprezentacije Srbije Violeta Slović izjavila je danas da veruje da njen tim može da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Švajcarskoj.

FSS

Fudbalerke Srbije će sutra u Zenici gostovati selekciji BiH u prvom meču polufinala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2025.

 - Sistem eliminacija ne dozvoljava kalkulacije, zato želimo da već u Zenici uđemo u meč kao da je odlučujućih 90 minuta. Da, imamo ispred sebe 180 minuta, uverena sam da će devojke dati sve od sebe u oba duela, vredno smo radili prethodnih meseci kako bismo došli u ovu poziciju i sada želimo iskorak, želimo da ostvarimo ono što nije niko nikad pre nas. Želimo da ispišemo istoriju - rekla je Slovićeva, prenosi zvanični sajt FSS.

Revanš duel biće odigran 29. oktobra u Staroj Pazovi. Pobednik duela Srbija - BiH igraće u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2025. sa boljim iz dvomeča između Luksemburga i Švedske. Švedska je favorit u ovom dvomeču.

 - Dobro poznajemo BiH, ali upoznali smo se i sa kvalitetom Švedske. Dvomeč sa BiH je dobra uvertira bez obzira na to što se ne radi o protivnicima istog kvaliteta. Ako želimo plasman na Evropsko prvenstvo, moramo da budemo na visini zadatka već protiv BiH - dodala je srpska fudbalerka.

Slović je izjavila da Srbija može da izbori plasman na Evropsko prvenstvo 2025.

  - Imamo u timu igračice koje nose dres reprezentacije blizu 10 godina, zaslužile su sve da zaokruže karijeru plasmanom na kontinentalno prvenstvo. Imamo kvalitet, želju, volju, hemiju, sve ono što je neophodno da 2025. godina bude naša. Da li možemo da kažemo, vidimo se u Švajcarskoj? Da, verujemo u to - istakla je Slovićeva, koja je rekorder u broju nastupa za državni tim.

Violeti Slović će uoči revanša sa selekcijom BiH biti uručeno specijalno priznanje UEFA i FSS za 100 nastupa u dresu A reprezentacije Srbije.

  - Sećam se prvog meča u septembru 2009. godine protiv Hrvatske, tada nisam mogla ni da sanjam da ću doći do neverovatnog jubileja i odigrati 100 utakmica u dresu sa državnim grbom. Moram biti iskrena i reći da sam zaista sam ponosna na karijeru - rekla je Slovićeva.

BONUS VIDEO: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

Pogledajte više