MI MOŽEMO SVE! Vinisijus Žunior opravdava kandidaturu za "Zlatnu loptu"

N. I. 23. 10. 2024. u 17:14

NA polemike, pa čak i kritike o sve izvesnijem proglašenju za najboljeg fudbalera na planeti i "zlatnoj lopti" koja je sve bliže njegovom naručju, brazilski napadač u dresu Real Madrida je odgovorio na više nego konkretan način. Vinisijus Žunior je apsolutni hit svih španskih i evropskih medija, pošto je sa sa tri gola torpedovao nemačku fudbalsku "žutu podmornicu" u meču 3. kola Lige šampiona u utorak uveče u Madridu (5:2).

FOTO: Tanjug/AP

Gubio je "kraljevski klub" sa ubedljivih 2:0 na poluvremenu usred svoje kuće. Mogla Borusija Dortmund da smesti još najmanje jednu loptu u mrežu Madriđana u tih prvih 45 minuta, ali na travi umivenog stadiona "Santjago Bernabeu" kao da se u nastavku meča pojavio neki sasvim drugačiji tim, na raketni pogon...

- U našoj kući i pred našim navijačima je uvek sve moguće. Ovakve utakmice i ovakve noći se pamte ceo život i presrećan sam što sam bio deo ovakvom spektakla. Nije bilo prijatno u svlačionici u poluvremenu utakmice. Slušali smo dugo savet trenera ančelotija i na kraju smo, pred novi izlazak na teren rekli: hajde da damo što pre naš prvi gol, jer ćemo posle toga sigurno da pobedimo. Tako je i bilo - pričao je posle utakmice Vinisijus Žunior.

Ovaj brazilski as će, osim het-trika na melu sa Borusijom, dugo da pamti i svoj treći, verovatno i najlepši gol u dresu Reala. On je sa loptom pretčao skoro 90 metara, od svog do Borusijinog šesnaesterca i smestio je iza leđa kompletne nemoćne odbrane nemačkog tima.

Bila je ovo utakmica zaista utakmica za pamćenje. Repriza poslednjeg finala Lige šampiona u kojoj je Real lako slavio sa 2:0 na "Vembliju", ali je u utorak uveče morao da se baš potrudi da bi pobeda bila ubedljivija ali i slađa i možda će se duže prepričavati nego pomenuto finale.

Bez dvojice na "klasiko"

REAL Madrid je slupo platio pobedu protiv Borusije Dortmund u 3. kolu Lige šampiona. Karlo Ančeloti je već počeo da sprema ekipu za večiti derbi sa Barselonom na stadionu "Santjago Bernabeu" (subota, 21:00), ali na čuvemom španskom "klasiku" on neće moći da računa na golmana Kurtou i napadača Rodriga koji su doživeli povrede na meču sa Borusijom.

Pogledajte više