SRPKINJE KREĆU U BOSNU PO ISTORIJSKI USPEH! "Daćemo sve od sebe"

Novosti online 23. 10. 2024. u 13:36

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije Dragiša Zečević izjavio je da je ekipa spremna za mečeve protiv Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2025. godine u Švajcarskoj.

FOTO: FSS

Fudbalerke Srbije danas putuju u Zenicu gde ih u petak od 14 sati očekuje duel sa selekcijom BiH u prvom meču polufinala baraža za plasman na EP 2025.
 

"Spremni dočekujemo ovaj prvi, istorijski baraž i daćemo sve od sebe da napravimo istorijski uspeh. Pred nama je BiH, sistem takmičenja je takav da nam je prvi rival na papiru lakši, na rang-listi smo ispred njih skoro 30 mesta. Otkako sam ja selektor, odigrali smo sa njima dva meča, pobedili smo 3:2 i 6:0, ali evropski skor nam je po jedna pobeda mi i oni. Nema potcenjivanja, moramo biti oprezni, ali prihvatamo ulogu favorita, ne bežimo od toga, idemo na pobedu", rekao je Zečević, prenosi zvanični sajt FSS.
 

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije / FOTO: FSS

Revanš duel biće odigran 29. oktobra u Staroj Pazovi. Pobednik duela Srbija - BiH igraće u finalu baraža za plasman na EP 2025. sa boljim iz dvomeča između Luksemburga i Švedske.
 

"Gledali smo i situacije koje BiH nije iskoristila protiv Švedske da bi napravila bolji rezultat. Protiv BiH idemo na dve pobede, ali se pripremamo za ta dva duela kao da igramo sa Švedskom. Imamo iskustvo igranja u baražima, do sada smo odigrali osam utakmica, protiv Poljske, Ukrajine, Islanda i Škotske. U svakom meču smo imali veći posed, više udaraca na gol, delovali smo dobro, u većini utakmica bili smo bolji rival, ali smo brutalno kažnjavani. Znamo kako treba protiv BiH, a posle naravno i nadamo se, u mečevima sa Švedskom", dodao je selektor Srbije.
 

Zečević je istakao da se ženska fudbalska reprezentacija Srbije nalazi na korak od istorijskog plasmana na EP 2025.

"Mislim da sada imamo apsolutno sve, devojke koje su dugo u reprezentaciji znaju da se nalaze na korak do istorijskog rezultata. Devojke koje su igrale na omladinskom EP, a koje smo selektirali još pre pet-šest godina, imaju iskustvo boravka i igranja u A selekciji. Rekao sam davno, verujte tako će i biti, da će od 2025. godine Srbija biti redovni učesnik kontinentalnog šampionata", naveo je Zečević.

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije Dragiša Zečević / FOTO: FSS


On je istakao da veruje u ovu selekciju Srbije.
 

"Nismo imali sreće u izboru rivala, ali možemo biti veoma konkurentni Švedskoj, bez obzira na to što su one na poslednja tri najveća takmičenja stizale do polufinala. Sve njihove igračice nastupaju u klubovima koji igraju u Ligi šampiona, ali ono što je dobro za nas, nisu sve standardne u tim klubovima, u odnosu na neki raniji period. Važno je i apostrofirati podatak da u poslednje dve godine nisu pobedile selekcije iz top 10! Tako da ima tu prostora za dobar rezultat, a shvatiće svi, posle meča sa BiH i verujem, pred ta dva duela sa Švedskom, da upravo ove devojke čine najbolju reprezentaciju Srbije u istoriji našeg ženskog fudbala", istakao je selektor Srbije.

Navijači, dođite!


Zečević je pozvao navijače da u velikom broju podrže fudbalerke Srbije.
 

"Jedino što nam treba to je podrška, pune tribine, ambijent koji smo imali protiv Nemačke kada smo slavili u Sportskom centru u Staroj Pazovi, kao i protiv Škotske. Poverenje i podrška javnosti i navijača, a devojke će sve to vratiti na terenu", naveo je Zečević.


Fudbalerka Srbije Jovana Damnjanović, koja je članica Bajerna, izjavila je da jedva čeka mečeve sa BiH.
 

"Žreb nam je prvo dodelio BiH, moglo je da bude i gore, ali sve može biti i mač sa dve oštrice, što znači da ne smemo da se opustimo. Gostovanje u Zenici neće biti lako, znamo kako one igraju, poznajemo se dobro, sve su to devojke koje poznajemo kroz naše karijere. Biće interesantna utakmica, ja međutim ne sumnjam da ćemo iz ovog dvomeča izaći kao pobednici. Sada mnogo ne razmišljamo i ne pričamo o potencijalnim mečevima sa Švedskom, moramo da se fokusiramo samo na prvu narednu utakmicu, a to je ova u Zenici", istakla je Damnjanovićeva.
 

Mečevi finala baraža za plasman na EP 2025. na programu su 27. novembra i 3. decembra.

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

Pogledajte više