MAGIJA PULIŠIĆA NA SAN SIRU: Milano savladao Klub Briž uz gol Amerikanca o kome će se pričati (VIDEO)

Novosti online 22. 10. 2024. u 20:43

Fudbaleri Milana savladali su ekipu Klub Briža rezultatom 3:1 u trećem kolu Lige šampiona.

FOTO: AP/Tanjug

Briž je bolje ušao u meč i od početka su pokušali da iznenade favorizovane Milaneze. Ređale su se šanse pred golom Manjana, ali Belgijanci nisu uspevali da dođu do pogodtka. Brzo su se domaći fudbaleri konsolidovali i počeli da prete preko Kristijana Pulišića, koji je i doneo prednost "roso-nerima". Amerikanac je postigao fantastičan pogodak i to direktno iz kornera što je izazvalo douševljenje na stadionu u 34. minutu. Da situacija po goste bude teža, pobrinuo se Rafael Onideka koji je u 40. minutu dobio crveni karton posle grubog starta, te su u nastavku meča momci iz Briža morali da igraju sa deset igrača.

Drugo poluvreme donelo je nova uzbuđenja. Briž se nije dao, te je uspeo da dođe do izjednačenja u 51. minutu preko Kirijana Sabea nakon sjajne akcije. "Roso-neri" nisu oklevali već su napali protivnika iz svih oružija i nagrada je stigla. Tihani Reijdners je uspeo u 61. minutu da vrati vođstvo na stranu domaćih, posle centaršuta Okafora. Isti momak povisio je na 3:1 i odveo Milan u "mirnu luku" u 71. minutu. Iskoristio je sjajan centaršut Čukavezea, bio je na pravom mestu i bez većih problema smestio loptu u mrežu. Do kraja susreta Milan je mogao dodatno da poveća vođstvo, ali je gol Kamarde poništen zbog ofsajda. Tako su izabranici Paola Fonseke sačuvali prednost i ubeležili nova tri boda.

Strahinja Pavlović je odgledao čitav meč sa klupe, dok Luka Jović nije registrovan za Ligu šampiona.

Podsetimo, Crvena zvezda igraće protiv Milana 11. decembra, a pre toga crveno-beli će dočekati PSV i Barselone u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO: Samed Baždar za Novosti: Pratim Partizan, u Srbiji smo bili uvek favoriti u Španiji je drugačije

Pogledajte više