BRODOLOM ZVEZDE U LIGI ŠAMPIONA: Em puna mreža protiv Monaka, em puna "bolnica"! (FOTO/VIDEO)

Časlav Vuković 22. 10. 2024. u 20:44

CRVENA zvezda doživela je još jedan poraz u Ligi šampiona. U 3. kolu elitnog takmičenja bolji je bio Monako koji je trijumfovao na stadionu "Luj drugi" sa 5:1.

FOTO: Tanjug/AP

Imaće u klubu osim igre u drugom delu i rezultat dosta razloga za brigu zbog povreda. Bruno Duarte je morao iz igre već u 7. minutu, utakmicu nije mogao da završi Piter Olajinka, dok je Dalsio Gomeš poslednjih desetak minuta samo stajao na terenu.

Dobro su crveno-beli izgledali u prvom poluvremenu i vrlo lako su mogli da imaju aktivniji rezultat nego što je bio - 2:1.

Vrlo rano je morao Vladan Milojević da menja koncepciju zbog povrede Bruna Duarte. Brazilac je posle samo sedam minuta igre morao van terena, a zamenio ga je Dalsio.

Ono što je bio slučaj na utakmicama sa Benfikom i Interom dogodilo se i sada. Gosti su naivno primili prvi gol. Igrao se 20 minut kad je Takumi Minamino iskoristio to što je odbrana Zvezde stala, pošto je mislila da Japanac bio u ofsajdu. Ipak, ispostavilo se da je na levoj strani Silas bio najbliži Marku Iliću, pa je gol domaćina bio regularan.

Od tog momenta Zvezda je zaigrala dosta hrabrije i otvorenije. Takav pristup dao je rezultat. Šerif Endijaj je umakao odbrani rivala, potom se sjajnom fintom oslobodio Tila Kerera koji ga je oborio u kaznenom prostoru i sudija Tobijas Štiler je pokazao na belu tačku. Loptu je namestio upravo Senegalac i bio je precizan.

Mogli su gosti do velikog preokreta u 45. minutu. Posle centaršuta Timija Maksa Elšnika iz kornera Embolo je nagazio Pitera Olajinku, ali arbitri su smatrali da nije bilo penala.

Da stvar po šampiona Srbije bude još gora primili su gol u dobokoj nadoknadi prvog poluvremena. Dobru kontru izveli su domaći. Embolo je želeo da proigrao Minamina, ali se lopta od kapitena Zvezde odbila do reprezentativca Švajcarske koje dobrim udarcem savladao Ilića.

Stvari na terenu su se totalno promenile u drugom delu susreta. Monako je počeo sve više da pritiska crveno-bele koji su igrali dosta slabije nego u prvom poluvreme.

Domaćin je to iskoristio i postigao je još dva pogotka. Najpre je u 54. minutu Vilfred Singo postigao evrogol. Raspalio je po lopti sa nekih 30 metara i pogodio je rašlje gola gostiju. Potom se Minamino u 70. minutu drugi put upisao u strelce. Vredi istaći da su izabranici Adolfa Hitera dali još jedan gol, no on je poništen pošto je Embolo igrao rukom.

Koliko ništa nije bilo kako treba za Zvezdu u drugom poluvremenu najbolje se ogleda u tome što su u poslednjih 10 minuta igrali sa devet igrača u polju, pošto meč zbog povrede nije mogao da nastavi Piter Olajinka. Povredio se i Dalsio Gomeš koji je u finišu susreta praktično samo stajao na tarenu. Vladan Milojević nije imao pravo na izmene pošto je poslednje dve napravio u 74. minutu kad su ušli Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

Do kraja meča je tim iz Lige 1 uspeo da postigne još jedan gol. U šestom minutu nadoknade se u strelce upisao i Magnes Aklijuš

Zvezda i posle tri utakmice bez bodova. Monako ima sedam. Ekipa iz Beograda će u narednom kolu, tačnije 6. novembra dočekati Barselonu.

Drugo poluvreme: Monako - Crvena zvezda 5:1

90+7' - Kraj utakmice!

90+6' - NOVI GOL MONAKA! Aklijuš je odigrao odličnu utakmicu koju je krunisao sjajnim golom.

90+2' - Utkamica je produžena za šest minuta.

81' - Novi veliki problem za Zvezdu. Moraće gosti poslednjih desetak minuta da igraju sa 10 igrača u polju, pošto se povredio Piter Olajinka, a Milojević je već izvršio pet izmena.

72' - Kakav je majstor Golovin. Tukao je iz velike daljine, ali stativa je bila saveznik crveno-belih.

70' - MONAKO POVEĆAVA PREDNOST! Ponovo iz greške Zvezda prima gol. Luka Ilić je pogrešio, potom se Rodić okliznuo i lopta je došla do Minamina kome nije bilo teško da po drugi put matira Ilića.

66' - Aklijuš je pogodio stativu udarcem glavom posle centaršuta iz kornera.

62' - Novi dobar napad Monaka. Vanderson je ušao u kazneni prostor rivala, no iz dobre pozicije je šutirao visoko preko gola.

60' - Dve promene napravio je Milojević. Van terena su izašli Silas i Kurnić, a priliku su dobili Luka Ilić i Milan Rodić.

56' - Za samo dva minuta domaćin je postigao dva gola. Aklijuš je sjajno centrirao, a Embolo je nekako stigao do lopte. Tom prilikom su se sudarili Ilić i Seol, ali je uspela da ode u gol. Ipak, pogodak nije priznat pošto se ispostavilo da je Švajcarac igrao rukom.

FOTO: Tanjug/AP

54' - NOVI GOL MONAKA! Evrogol Vilfreda Singa. Raspalio je po lopti sa skoro 30 metara, bacio se Ilić, ali udarac je bio savršen i nije mogao da reaguje.

NESTVARAN PROJEKTIL! Ovako je Zvezda primila treći gol protiv Monaka, Singo izveo potez za pamćenje (VIDEO)

52' - Opasan napad domaćeg tima. Aklijuš je poslao perfektnu loptu za Golovina čiji udarac je uspeo da zaustavi golman crveno-belih.

52' - Izvela je Zvezda prvi korner u drugom poluvremenu, a ukupno peti. Ipak, sad nije bilo opasnosti po gol Monaka.

50' - Dobro je šutirao Aklijuš, no uspeo je njegov udarac da zaustavio Ilić i pošalje loptu preko gola.

FOTO: FK Crvena zvezda

46' - Počelo je drugo poluvreme. Odmah je menjao Hiter. Umesto Ben Segira priliku je dobio Aleksandar Golovin.

Prvo poluvreme: Monako - Crvena zvezda 2:1

Statistika prvog poluvremena: Monako je imao daleko veći posed lopte (66% vremena), i veći broj šuteva (11 naspram 4), a i u još nekim parametrima je bio bolji. Preciznije je dodavao loptu (85% dodavanja su bila uspešna, naspram 70% Zvezdinih), imao je za nijansu više šuteva u okvir gola (3:2), dok su crveno-beli imali više blokiranih udaraca (2:0) i više dobrih driblinga (9:6).

NEVEROVATNO: Ovo nije bio penal za Zvezdu u Ligi šampiona!

45+6' - Završeno je prvo poluvreme!

45+4 - VODI MONAKO! Dobru kontru izveli su domaći. Embolo je želeo da proigrao Minamina, ali se lopta od kapitena Zvezde odbila do reprezentativca Švajcarske koje dobrim udarcem savladao Ilića.

45+2' - Prvi žuti karton u redovima gostiju dobio je Andrija Maksimović koji je pomerio loptu posle faula koji je dosudio Tobijas Štiler.

45' - Prvo poluvreme produženo je za četiri minuta.

45' - Iz VAR sobe su procenili da nije bilo penala za Zvezdu, nakon što ga je nagazio Denis Zakarija. Crveno-beli tako nisu dobili drugi jedanaesterac.

43' - Izvela je Zvezda četvrti korner. Lopta je odskočila ne nekih pet metara, potom je iz okreta šutirao Điga, ali visoko preko gola.

36' - Monako je izveo i četvrti korner, ovaj je bio najslabiji, pa je odbrana gostujućeg tima dobro reagovala.

27' - GOOOOOOOL! Izjednačila je Zvezda. Endijaj je namestio loptu na belu tačku i bio je precizan. Veoma sigurno je šutirao.

FOTO: Tanjug/AP

26' - PENAL ZA ZVEZDU! Sada je odbrana Monaka loše reagovala, iskoristio je Šerif Endijaj i ušao u kazneni prostor rivala. Potom se sjajnom fintom oslobodio Kerera koji ga je potom oborio u kaznenom prostoru.

21' - MONAKO VODI! Loše je bila postavljena odbrana Zvezde. Silas je ostao poslednji u liniji, ostali igrači su stali mislivši da je Takumi Minamino bio u ofsajdu. Ipak, jasno se videlo da je igrač iz DR Konga bio ispred Japanca kome nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan matira Ilića.

DUEL Seol i Minamino/FOTO: Tanjug/AP

 MONAKO POVEO U KNEŽEVINI: Minamino šokirao Zvezdu (VIDEO)

17' - Opet je bilo opasno po Zvezde. Kvalitetan centaršut ima Kajo Enrike i opet je dobro izveo korner, no fudbaleri Monaka se nisu najbolje snašli u kaznenom prostoru rivala.

14' - Zvezda je izvela i treći korner i opet nije bilo bezopasno po domaće. Majecki je ipak sve dobro pratio i uspeo je da izboksuje loptu.

10' - Velika prilika za Monako. Kajo Enrike je sjajno centrirao iz kornera, ali Tilo Kerer je na sreću crveno-belih ramenom šutirao i poslao loptu pored gola.

7' - Već u 7. minutu usledio je šok za goste. Vladan Milojević je morao da izvrši izmenu. Sa terena je zbog povrede morao da izađe Bruno Duarte, a zamenio ga je Dalsio Gomeš.

6' - Odlično je korner izveo Elšnik, glavom je šutirao Piter Olajinka. Ipak, lopta je išla pravo u Majeckog koji je uspeo da zaustavi pokušaj Nigerijca.

4' - Dosta sreće za goste. Sam je na drugoj stativi bio Ben Segir, ali on je sa pet metara šutirao visoko preko gola Ilića.

3' - Zvezda je izvela prvi korner. Centrirao je Timi Maks Elšnik, no faul u napadu napravio je Uroš Spajić.

1' - Počela je utakmica, a sa centra su prvi krenuli igrači Monaka. Odmah su pokušali da zaprete, ali nije bilo nikakve opasnosti po Marka Ilića.

17.39 - Vrlo, vrlo je interesantan sastav za koji se opredelio Vladan Milojević. Em dva napadača, em dva izuzetno ofanzivna krila, u vidu Silasa i Olajinke. Da li će baš tako i igrati, ili će neko od krilnih fudbalera više biti zadužen za defanzivne zadatke, što dosad baš i nije bio slučaj, saznajte uz "Novosti".

Sastavi timova:

Monako (4-2-3-1): Majecki - Vanderson, Singo, Kerer, Kajo Enrike - Zakarija, Kamara - Akliš, Minamino, Ben Segir - Embolo.

Crvena zvezda (4-2-3-1): M. Ilić - Seol, Điga, Spajić, Olajinka - Elšnik, Krunić - Silas, Maksimović, Duarte - Endijaje.

Uoči meča:

Izabranici Vladana Milojevića drugi put uzastopno gostuju u najelitnijem takmičenju. U prethodnoj utakmici su izgubili u Milanu od Intera (4:0), dok su na startu poraženi u Beogradu od Benfike (2:1).

Tim iz Kneževine je favorit na ovom meču. Tim Adolfa Hitera je u prva dva kola osvojio četiri boda. Najpre je pobedio Barselonu (2:1), da bi potom remizirao sa Dinamom u Zagrebu (2:2).

Zvezda i Monako imaju relativno sveže rivalstvo. Oni su se sastali 2022. godine u grupnoj fazi Lige Evrope i klub koji se takmiči u fransuckoj Ligi 1 je oba puta bio uspešniji.

U Beogradu je bilo 1:0, dok je na stadionu "Luj drugi" Monako trijumfovao sa ubedljivih 4:1.

Podsetimo, ekipa iz Monte Karla je na 14. mestu na tabeli sa četiri boda, dok je Crvena zvezda na 33. poziciji i jedna je od osam ekipa koja nema bod.

BONUS VIDEO: SVE JE SPREMNO: Evo kako izgleda stadion Monaka pred meč sa Zvezdom u Ligi šampiona

Pogledajte više