MODRIĆA PONIŽAVALI, A SAD MU SE DIVE: Ronaldo i ekipa smišljali nadimke zbog izgleda Hrvata

Novosti online 20. 10. 2024. u 23:00

Fudbaler Real Madrida Luka Modrić ušao je u istoriju kao najstariji fudbaler koji je zaigrao za ovaj klub.

Foto AP

Madriđani su pobedili Seltu u Vigu rezultatom 2:1, a pobedonosni gol je postigao Vinisijus na asistenciju upravo hrvatskog fudbalera, Luke Modrića samo tri minuta nakon što je ušao u igru.  I tako je po 250. put slavio pobedu u La Ligi.

Oborio je rekordera Ferenca Puškaša. Legendarni Mađar imao je 39 godina i 36 dana, 21. novembra 1965. kada je igrao za Real protiv Betisa u Kupu Kralja, a Luka Modrić ga je nadmašio 59 godina kasnije igrajući za Real sa 39 godina i 40 dana.

Modrića od sinoć obasipaju pohvalama treneri, saigrači, rukovodstvo kluba, navijači, novinari. Ipak, novinari španskog "Releva", povodom obožavanja Modrića, prisetili su se kako su se ponašali u svlačionici kad je Modrić došao u Real. Bilo je to u leto 2012. godine kada je kupljen od Totenhema za 32 miliona evra, prenosi "Indeks.hr".

U početku je Luka bio u senci Ćabija Alonsa, a misija je bila da Nuri Sahin napreduje. Modrić je bio žrtva ismevanja u svlačionici. Veterani su bili ti koji su ga ismevali. Predvodio ih je Rikardo Karvaljo, a pridružili su mu se "eksperti" za šalu kao što su Iker Kasiljas, Kristijano Ronaldo i Serhio Ramos.

Zvali su ga "Poni" zbog niskog rasta, jakih nogu i poluduge kose zbog koje je ih je podsećao na ždrebe. Drugi nadimak koji su mu smislili bio je "Geta" zbog Modrićeve fizičke sličnosti sa slavnim Di-džejem. Modrić je na sve to odgovarao sa osmehom.

- Priča se završilo tako što je Modrić izborio mesto u startnoj postavi jer za njega enma predaje, dobio je poštovanje koje zaslužuje - navodi između ostalog "Relevo".

BONUS VIDEO PREKID MEČA RADNIČKOG I RADNIČKOG IZ NIŠA: Bruka u Gornjem Milanovcu

Pogledajte više