"MARAKANA" VIDELA ISTORIJSKI MEČ: Katai se upisao u besmrtne! Zvezda "demolirala" Radnički iz Niša!

Novosti online 18. 10. 2024. u 17:52

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša rezultatom 5:1 u 12. kolu Superlige Srbije.

FOTO: FK Crvena zvezda

Početak je u potpunosti protekao u znaku domaćina. Već posle četiri minuta, Luka Ilić je sjajnom solo-akcijom matirao golmana Radničkog Ilića i doveo crveno-bele u vođstvo. Nakon toga Zvezda je odmah primirila ritam i ulgavnom držala loptu na sredini terena. Vrebali su svoju šansu iz polu-kontri izabranici Vladana Milojevića i dočekali novu u 33. minutu. Ponovo se Luka Ilić najbolje snašao pred šesnaestercem Nišlija i na odlično iskoristio centaršut Rodića. Nastavila je Zvezda da kontroliše ritam, a Luka Ilić je uspeo da postigne svoj prvi het-trik u crveno-belom dresu u 43. minutu. Ovaj put je glavnu ulogu odigrao Zvezdin "vunderkind" Andreja Maksimović koji je pokazao svoju fudbalsku magiju, ali nije uspeo da je kruniše golom. Upravo je Ilić ispravio njegov promašaj i time postavio konačan rezultat posle prvih 45. minuta igre.

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Iako je Radnički pokušao da napadne početku, Milojević je uveo džokera u vidu Kataia koji se odmah odužio, i to kako. Odmah je krenuo u solo-prodor i pokazao klasu. Predriblao je bez većih problema odbranu Radničkog i matirao Manojlovića. Samo dva minuta kasnije uspeo je da se još jednom upiše u strelce, ali i u istoriju Crvene zvezde. Njegov drugi, odnosno peti gol Crvene zvezde na ovom meču, bio je ujedno i 116 Kataijev gol u crveno-belom dresu. Ovim je uspeo da se izjednači po broju pogodaka sa legendarnim Darkom Pančevim i da ispiše stranice istorije Crvene zvezde. Pred sam kraj Radnički je pokušao svim silama da dođe do gola i uspeli su u poslednjim sekundama, golom Pavala Ivelje čime je postavljen i konačni rezultat.

Nakon ovog meča Zvezda je prva na tabeli sa 31. bodom, dok je Radnički šesti sa 17 bodova, ali i utakmicom više od TSC-a.

Crveno-beli će u utorak od 18.45 igrati meč trećeg kola Lige šampiona u gostima protiv ekipe Monaka.

Crvena zvezda - Radnički Niš 5:1

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 6.000. Sudije: Marko Ivković

Strelci: Luka Ilić 4', 33', 43' , Katai 58', 60' (Crvena zvezda), Pavle Ivelja 90' (Radnički Niš)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): M. Ilić - Prucev( od 29. Seol), Điga, Spajić( od 46. Milosavljević), Rodić - Krunić, Elšnik - Maksimović( od 46. Radonjić), L.Ilić( od 75. Kanga), Olajinka - Duarte(od 56. Katai).

RADNIČKI (4-4-2): Manojlović - Đo( od 46. Frej), Vojnović, Jamkam( od 46. Pavlović), Stojanović - Nišić(od 82. Nikolić) , Stajić( od 63. Terzić), Belaković, Ilić - Jurukov, Stjuart( od 46. Ivelja)

Crvena zvezda - Radnički Niš 5:1

Drugo poluvreme:

90' - Kraj meča! Crvena zvezda je pobedila 5:1!

90' - GOL! Radnički je uspeo da postigne počasni gol! Ivelja je pogodio.

86' - Sada se meč mirno privodi kraju. Rezervisti i jedne i druge ekipe pokušavaju da se pokažu u što boljem svetlu, pre svih Radonjić.

77' - Neverovatno šta je sada promašio Vanja Ilić! Bio je praktično sam pred golom Marka Ilića, ali nije uspeo da postigne pogodak. Nastavlja Radnički sa napadima.

17.36 - ISTORIJA NA ''MARAKANI'': Katai na vrhu liste srpskog fudbala

76' - Malo je falilo da Radnički smanji. Vanja Ilić pogađa prečku!

75' - Neće Milojević rizikovati pred Monako. Ilić izlazi, a u igru ulazi Kanga.

74' - Dobre vesti za Zvezdu! Luka Ilić ipak nije doživeo težu povredu i nastavio je da igra, ali ne samo to. Sada je opet bio u sjajnoj prilici, ali je bio neprecizan.

70' - Ponovo je Luka Ilić bio u prilici da postigne gol, ali je zaustavljen. Mnogo veći problem za Milojevića je pad Ilića koji se drži za rame i deluje kao da neće moći da nastavi igru.

64' - Radnički je konačno došao do lopte. Vanja Ilić je pokušao iz daljine, ali je lopta otišla preko gola.

60' - GOL! Tek što se nastavila igra, Katai je ponovo matirao Ilića! Olajinka je prošao po strani i uputio centaršut ka Kataiu koji se samo "poklonio" i glavom postigao novi pogodak za crveno-bele. Ovim pogotkom Katai se izjednačio sa legendarnim Darkom Pančevim po pitanju golova u crveno-belom dresu sa 116. golova.

58' - GOL! Odmah Katai pokazuje klasu! Dovoljna su bila samo tri poteza da pokaže zašto je majstor. Bez problema je isfintirao celu odbranu Radničkog i matirao Ilića.

56' - Milojević povlači novi potez. Ulazi Katai u igru dok je napustio teren Duarte.

51' - Radnički je krenuo nešto agresivnije u drugom poluvremenu. Pokušavaju izabranici Nikole Drinčića da napadnu šampiona, međutim bez uspeha.

46' - Počelo je drugo poluvreme! U igru su ušli Veljko Milosavljević i Nemanja Radonjić, a izašli su Maksimović i Spajić za Zvezdu.

Prvo poluvreme:

45' - Kraj prvog poluvremena! Crvena zvezda vodi 3:0.

43' - GOL! Het-trik Luke Ilića! Za ovaj pogodak najzaslužniji je mladi Maksimović. "Srpski Mesi" sve više i više pokazuje zašto je dobio ovaj nadimak. Sjajno je prošao tri igrača Radničkog, uputio šut ali je onj odbranjen. Lopta je došla do Ilića koji se sjajno snalazi i postiže gol.

40' - Radnički mora da krene na "sve ili ništa". Pokušavaju Nišlije da napadaju, ali se otvara dosta prostora za kontru Zvezde. Imali su crveno-beli dobru kontru, ali nema promene rezultata.

33' - GOL! Ponovo Luka Ilić! Ovog puta Rodić je uspeo da uputi sjajan centaršut i Ilić je sjajno reagovao glavom, te bez većih problema smestio loptu u mrežu.

31' - Igra se pretežno na sredini terena. Crvena zvezda drži posed i uspeva da održi kontrolu nad ovim mečom.

28' - Prucev je dobio nezogodan udarac. Pokušao je da nastavi igru, ali po svemu sudeći neće moći. Seol se sprema da ga zameni.

23' - Ponovo je Zvezda imala priliku iz prekida. Ovog puta je Maksimović centrirao, ali je bio lak posao za Ilića.

16' - Izuztena prilika za Zvezdu posle prekida. Bio je sjajan centaršut Ilića i Spajić je pokušao ali nije uspeo. Tom prilikom dobio je i udarac u glavu i moraće da uđe lekarska ekipa.

12' - Radnički je imao prvu priliku preko Vanje Ilića, ali nije bio precizan, te nije bilo prevelike opasnosti po gol Zvezde.

9' - Crvena zvezda je usporila tempo igre i igra se uglavnom na sredini terena. Olajina je poveo novu akciju crveno-belih ali se spetljao pred šesnaestercem i Radnički je lako otklonio opasnost. Potom je i Maksimović pokušao, ali je lopta otišla preko gola.

4' - GOL! Sjajna solo akcija Luke Ilića, koji je sam krenuo sa svoje polovine i došao do šesnaesterca. Lako je matirao Manojloića i doveo Zvezdu do prednosti već na samom početku meča.

1' - Počela je utakmica! Sa centra kreću fudbaleri Radničkog.

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): M. Ilić - Prucev, Điga, Spajić, Rodić - Krunić, Elšnik - Maksimović, L.Ilić, Olajinka - Duarte.

RADNIČKI (4-4-2): Manojlović - Đo, Vojnović, Jamkam, Stojanović - Nišić, Stajić, Belaković, Ilić - Jurukov, Stjuart.

Uoči meča:

Posle 12 dana ponovo se vraća klupski fudbal u Srbiju. Reprezentativnu pauzu iskoristili su klubovi da predahnu i pripreme se za izazove koji ih očekuju. Šampion Srbije Crvena zvezda imaće težak zadatak i pravu proveru protiv ekipe Radničkog iz Niša pred gostovanje Monaku u Ligi šampiona narednog utorka. Nišlije do sada imaju dosta dobru sezonu i pod vođstvom Nikole Drinčića igraju vrlo zanimljiv fudbal, te trenutno zauzimaju šestu poziciju na tabeli. Očekuje se da na stadion "Rajko Mitić" neće doći sa belom zastavom i da će pokušati da pruže dostojanstven otpor velikom favoritu. Zvezdi će ovaj duel biti od velike koristi da vidi gde se nalazi pred veliki izazov koji očekuje izabranike Vladana Milojevića u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO: VEĆ SE STVARA GUŽVA: Navijači Intera krenuli na utakmicu sa Crvenom zvezdom

Pogledajte više