NAJGORI OD SVIH: Crnogorci opleli po legendi Zvezde

Novosti online 16. 10. 2024. u 13:25

NE pomaže ni legenda Crvene zvezde i hrvatskog fudbala. Crnogorci su se u februaru ove godine odlučili da izaberu novog selektora, pa je na klupu doveden Robert Prosinečki. Ovaj 55-godišnji stručnjak koji je pre toga već imao iskustva kao pomoćni trener Hrvatske, pa kao selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine. Prethodno je u karijeri vodio beogradske crveno-bele, Olimpiju, Denizli i zagrebački Rudeš, ali svoje iskustvo nije uspeo da pretoči u opipljiv uspeh sa crnogorskom reprezentacijom.

FOTO: M. Vukadinović

Ova selekcija je u ponedeljak uveče odigrala meč 4. kola Lige nacija u Kardifu protiv Velsa i doživela četvrti poraz u sezoni (0:1), pa sa "nulama" u kolonama pobeda i remija nastavlja svoj put kroz ovo takmičenje.

Veliko je pitanje da li će taj put Crnogorci da nastave sa Prosinečkim ili bez njega, jer je fudbalska javnost u ovoj državi ogorčena na učinak ovog selektora, koji je u stvari još crnji, pošto je niz poraza ustvari i duži, jer njegov tim nije pobedio na šest poslednjenih utakmica, računajući i ona dva prijateljska iz marta.

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore / FOTO: Profimedia

- Crna Gora nema ni igru, ali ni rezultat. Ovo je najgora selekcija u našoj fudbalskoj istoriji koja je pod Prosinečkim ispisala najcrnje stranice svoje istorije. Šanse za opstanak u drugom rangu Lige nacija sada su sada minimalne. Od igre koju je najavljivao selektor Robert Prosinečki nije bilo ništa. Ono što je njegov tim pružio u prvih 45 minuta ravno je nuli - je samo jedan od komentara u tamošnjim medijima posle minimalnog poraza od Velsa (0:1).

Ovo je bio osmi meč Prosinečkog na klupi Crne Gore. Posle dve uvodne pobede u prijateljskim mečevima sa Belorusjom i Severnom Makedonijomm usledila su dva poraza takođe u prijarljskim duelima od Belgije i Gruzije, a onda i četiri poraza u Ligi nacija, dva od Velsa i od Islanda i Turske.

Crni niz Crne Gore

Belgija - Crna Gora 2:0

Crna Gora - Gruzija 1:3

Island - Crna Gora 2:0

Crna Gora - Vels 1:2

Turska - Crna Gora 1:0

Vels - Crna Gora 1:0

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pogledajte više