SKANDAL! Srbe kazne zbog "Nema predaje" i mape Srbije sa Kosovom, a šta će UEFA da uradi zbog ovoga?

Novosti online 15. 10. 2024. u 13:32

UEFA nema milosti prema našim klubovima i reprezentaciji ako se na tribinama pojavi zastava sa mapom cele Srbije, uključujući i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohija, a kako li će evropska kuća fudbala reagovati na skandalozni incident koji se desio u Ligi nacija, na meču odigranom u Italiji?

FOTO: Tviter/Kosovan Fudbal

Italija je ugostila Izrael (i pobedila ga sa 4:1 u pomenutom takmičenju pod ingerencijom UEFA), a iako su preduzete velike bezbednosne mere - poput "snajpera na krovu stadiona i ogromnog prisustva policije u gradu Udine, u kome je meč odigran", kako to javlja američka novinska agencija Asošijejted pres - desio se skandal.

O kome Amerikanci ni reč nisu napisali.

Naime, italijanski navijači su na pomenutoj utakmici Lige nacija razvili zastavu sa nacističkim simbolom - kukastim krstom.

Izgledalo je to ovako:

Svi dosadašnji izraelski mečevi su, od izbijanja sukoba sa Palestincima u Gazi (7. oktobra 2023), dosad bili održavani u Mađarskoj, uključujući i susret sa Belgijom čiji je Fudbalski savez prošlog meseca odbio da organizuje utakmicu iz bezbednosnih razloga.

Dosad su navijači koji su dolazili u Mađarsku da bodre svoju reprezentaciju protiv Izraela uglavnom proteste izražavali okretanjem leđa dok se pušta izraelska himna (što je oko 50-ak Italijana uradilo u septembru u Budimpešti), ili bi se čuli zvižduci toj himni, kao sada u Udinama.

Međutim, ovoga puta - podignuta je i nacistička zastava, pa je pravo pitanje šta će, i da li će UEFA da uradi nešto tim povodom.

Oštre kazne Srbiji i srpskim klubovima bile su ekspresno izricane, a da li će se s time nastaviti, ili će se primeniti igra dvostrukih aršina, koja evropskoj kući fudbala nije nepoznata kada je Srbija u pitanju - saznaće se u danima koji slede.

Sve o fudbalu, i one najvažnije i one najzanimljivije vesti, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 
Pogledajte više