NIKO NIKAD KAO MALDINIJEVI! Danijel kao otac i deda, ispisao istoriju fudbala

Tanjug 15. 10. 2024. u 10:52

Fudbaler Monce Danijel Maldini debitovao je sinoć za selekciju Italije u Udinama na meču protiv Izraela (4:1), u četvrtom kolu grupe A2 Lige nacija i tako nastavio tradiciju dede Ćezarea i oca Paola, koji su takođe bili reprezentativci "azura".

Foto: Profimedia

Maldini (23) je sinoć u igru ušao u 73. minutu umesto Đakoma Raspadorija i na taj način debitovao za selekciju Italije.

Lokalni mediji navode da je ovo prvi put u istoriji da su deda, otac i sin, odnosno tri generacije fudbalera jedne porodice nastupile za reprezentaciju Italije.

"Neverovatan, pozitivan osećaj. Srećan sam što sam dobio priliku da debitujem. Drago mi je da su moji roditelji imali priliku da sa tribina gledaju utakmicu. I na kraju, najbitnije je da smo pobedili", rekao je Maldini posle meča.

Danijel Maldini je ponikao u Milanu, a potom je igrao na pozajmicama u Speciji, Empoliju i Monci. On je u julu ove godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Moncom.

Njegov otac Paolo Maldini je od 1984. do 2009. igrao za prvi tim Milana. Paolo Maldini je za reprezentaciju Italije od 1988. do 2002. godine nastupio na 126 utakmica i postigao je sedam golova.

Danijelov deda Ćezare igrao je u karijeri za Triestinu, Milan i Torino, dok je za selekciju Italije od 1960. do 1963. godine nastupio na 14 mečeva. Ćezare Maldini je preminuo 2016. godine.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

Pogledajte više