"SRBI NAPRAVILI SKANDAL" Švajcarci besni zbog navijača i povika "Kosovo je Srbija"...

Novosti online 13. 10. 2024. u 09:02

FUDBALSKA reprezentacija Srbije slavila je protiv Švajcarske 2:0 u trećem duelu "A" divizije Lige navijač.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U zemlji ljutog rivala naše reprezentacije ne govori se mnogo o tome da je Švajcarska na pragu ispadanja u "B" diviziju, već navijanjem na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. 

"Blik" piše tekst sa naslovom "Srpski navijači napravili skandal na utakmici nacionalnog tima", uz nadnaslov - nacionalistička dešavanja u Leskovcu. 

U tom tekstu, koji potpisuje Nikolas Horni, navodi se tako da su se srpski navijači "nesportski ponašali" i to zbog "nacionalističkih povika i zastava".

- Početak meča nije obeležio samo posed lopte Švajcarske, nego i nacionalističko skandiranje. Nekoliko puta u prvih deset minuta srpski navijači vikali su Kosovo je Srbija. Ali, nije to jedino problematično ponašanje domaćih. Pre meča, pojavila se zastava koja pokazuje ne samo mapu Srbije, nego i Kosova u srpskim bojama - iako je pre meča stiglo saopštenje da su dozvoljene samo zastave Srbije i Švajcarske. Ta zastava je nestala na neko vreme, ali kada je meč počeo, nacionalističko parče tkanine je opet bilo vidljivo, navode Švajcarci.

Takođe podseća novinar da je Srbija ranije kažnjavana, a da bi i sada moglo slično da se dogodi, a zviždanje himni Švajcarske takođe im je zasmetalo. 

Srbija naredni meč u Ligi nacija igra protiv Španije u utorak od 20.45 u Kordobi.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez 

Pogledajte više