VOŽDOVAC ŽELI EKSPRESAN POVRATAK U SUPERLIGU: Golman sa pozamašnim iskustvom "sleteo" na krov

Novosti online 11. 10. 2024. u 16:23

Ekipa Voždovca od je jača za još jedno poznato ime u srpskom fudbalu, ovoga puta među stativama. Potpis na ugovor sa "zmajevima" stavio je Nenad Filipović, golman rođen 1987. godine sa impozantnim iskustvom i stažom u elitnom rangu srpskog fudbala, kao i u inostranstvu.

FOTO: FK Voždovac

Filipović se obavezao na vernost Zmajevima do kraja sezone, a u klub dolazi kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa FK Čukarički, a na raspolaganju treneru golmana Jasminu Hatuniću i šefu stručnog štaba Voždovca Dejanu Čelaru stavio se odmah.

Nakon potpisa ugovora Filipović je istakao da je Voždovac kao jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji privlačan i iskusnim i mladim igračima, a upravo on svojim iskustvom želi da doprinese ekipi čiju okosnicu sada već tradicionalne čine talentovani i mladi igrači.

- ⁠Pre svega želim da se zahvalim rukovodstvu kluba Marku Zdravkoviću, Jovanu Simiću, Denisu Prtenjači i šefu stručnog štaba Dejanu Čelaru na ukazanom poverenju. Od kada sam se rastao sa fudbalskim klubom Čukarički dobijao sam razne ponude, ali nijedna nije bila adekvatna za mene i moju porodicu. Kada sam se već bio pomirio da ću do zime individualno održavati formu i čekati neku pravu ponudu, usledio je poziv Voždovca i u roku od sat vremena smo se lako dogovorili. Ne bih mnogo pričao u kakav klub dolazim, Voždovac je klub sa velikom superligaškom tradicijom, sa fenomenalnim stadionom i svim pratećim sadržajima. Žao mi je što je klub sad u takvoj situaciji da se borimo za novo superligaško društvo, ali mi znamo svoj cilj i pokušaću svojim iskustvom da doprinesem da klub opet od leta bude tamo gde mu je i mesto. Ekipa mi se na prvom treningu jako svidela, mislim da Voždovac ima veliki potencijal i radujem se izazovima koji su pred nama.

Filipović, rođeni Užičanin u karijeri je nastupao za sledeće klubove: Rad, Bečej, Banat, Videoton, Budimpeštu, Teleoptik, Radnički, Mačvu, TSC i Čkarički

BONUS VIDEO: Novosti na stadionu Đuzepe Meaca

Pogledajte više