MITROVIĆ O BOJKOTU: Nemam kome da se pravdam, znam koliko sam dao reprezentaciji

Tanjug

11. 10. 2024. u 16:18

KAPITEN fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović demantovao je ovog petka priče o tome da je u septembarskom okupljanju "orlova" bilo bojkota selektora Dragana Stojkovića i istakao da ne želi nikom da se pravda, jer svi mogu da vide koliko je okupljanja propustio otkad je član državnog tima i koliko je dao reprezentaciji.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Naglasio je i to da mu je bitno da selektor i navijači znaju koliko mu znači igranje za državni tim.

- Ja razumem da novine i televizija svašta pričaju, svašta se danas prodaje zbog klikova. Ne želim nikome da se pravdam, znam ko sam, šta sam, koliko sam dao sebe reprezentaciji, meni je bitno da selektor i navijači to znaju - rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Leskovcu pred sutrašnji meč protiv Švajcarske.

Napadač Al Hilala je u 94 meča za "orlove" dao 58 golova i najbolji je strelac reprezentacije svih vremena. On je vukao povredu zbog koje je propustio septembarske utakmice.

- Napunio sam 30 godina, možete da vidite koliko sam okupljanja propustio, ne želim nikome da se pravdam, znam ko sam, šta sam, koliko sam dao reprezentaciji. Tu sam i hoću da pomognem ekipi i svi želimo da pobedimo sutra.

Aleksandar Mitrović/FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Svestan je Mitrović kvaliteta protivnika.

- Imamo iskustva sa Švajcarcima, i njima su se oprostili neki igrači. Utakmica kao i svaka druga, jako teška, imaju dobre pojedince i trenera, što su i pokazali i na Evropskom prvenstvu. Bilo bi bi dobro da dobijemo utakmicu, a ako dođe i gol bilo bi perfektno. Najbitnije je da igramo dobro, ako igramo tako, mislim da će golovi doći.

Kapiten Srbije nije igrao protiv Španije u septembru ali je rekao da je taj meč primer zajedništva ekipe.

- Bila je to taktički fenomenalna utakmica, možda je falilo malo sreće pa da pobedimo. Imali smo kompaktnu odbranu, a iz svake kontre smo bili opasni, visio je gol u vazduhu. Takav meč nam daje podstrek za budućnost, svi su očekivali da primimo tri ili četiri gola, ali smo pokazali jednu sliku kako želimo da izgledamo u budućnosti. Ta utakmica je podstrek i slika kako bi trebalo da igramo u narednom periodu - zaključio je Mitrović.

Podsetimo, utakmica Srbija - Švajcarska igra se u subotu od 20.45. U drugom meču naše grupe igraće Španija i Danska u isto vreme.

BONUS VIDEO: Novosti na stadionu Đuzepe Meaca dan pred meč Lige šampiona Inter - Zvezda

Pogledajte više