KAKO SADA STVARI STOJE: Zvezda direktno u Ligi šampiona i naredne sezone

Novosti online 09. 10. 2024. u 17:52

U SLUČAJU da se fudbalska prevnstva završe sa trenutnim stanjima na tabeli, Crvena zvezda bi imala direktno mesto u Ligi šampiona u sezoni 2025/6.

FOTO: M. Vukadinović

Na trenutnoj listi potencijalnih šampiona Crvena zvezda nalazi se na šestoj poziciji sa koeficijentom od 40.000. Ispred su Rendžers, Dinamo iz Zagreba, Šahtjor, Salcburg i Olimpijakos.

Nijedan od timova koji se nalaze ispred šampiona Srbije nije lider na tabeli. Glazgov je iza Seltika, Hajduk ispred Dinama, dok je Dinamo iz Kijeva ispred Šahtjora, Šturm ispred Salcburga, a PAOK lider u Grčkoj ispred Olimpijakosa. 

U šampionatu Srbije Zvezda je ubedljivo prva sa pet bodova više u odnosu na drugoplasirani OFK Beograd i utakmicom manje. 

Zvezda je tako trenutno iako šesta, praktično prva na toj listi i da je sad kraj šampionata išla bi direktno u elitno evropsko takmičenje. Naravno tek je početak sezone i jasno je da su sve prvenstva daleko od epiloga.

Takođe i crveno-beli imaju šansu da osvajanjem bodova u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona još poprave svoj status i da prestigne eventualno neki tim koji je ispred nje. Svaka pobeda donosi dva, a svaki remi jedan poen.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“ 

 
Pogledajte više