BIĆU SAMO SAMARDŽIĆ: Mnogi ga vide kao naslednika Dušana Tadića, a on je samo svoj

N. I. 09. 10. 2024. u 13:40

FUDBALSKA reprezentacija Srbije u petak odlazi u Niš, gde će boraviti do meča sa Švajcarskom, koji se dan kasnije, u okviru 3. kola Lige nacija, igra na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. Orlovi se u dobroj atmosferi pripremaju u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a jedan od igrača koji se uvek raduje reprezentativnim obavezama dolazi iz Bergama.

FOTO: Tanjug/AP

Veliki korak je napravio letos Lazar Samardžić prelaskom u Atalantu, u redove aktuelnog osvajača Lige Evrope, klub koji je godinama u vrhu italijanskog fudbala. O tome, ali i onome što Srbiju očekuje u narednim mečevima Lige nacija, govori tihi, skromni momak ogromnog potencijala.

- Klub je zaista dobar, igra Ligu šampiona, ima najbolje ambicije, u poslednjih pet godina ispisali su istoriju, osvojili i Ligu Evrope. Za mene je to bila dobra odluka - ne ostavlja dilemu Lazar Samardžić.

Mnogi Lazara vide kao naslednika Dušana Tadića i još nekih, možda i slavnijih kreativaca u našoj reprezentaciji. Nedavno je u duelu Atalanta - Bolonja igrao protiv trojice reprezentativaca Švajcarske.

- Švajcarci su dobri, imaju zaista dobru reprezentaciju, moramo da budemo na visini zadatka i damo svoj maksimum. Na prethodna dva meča smo poraženi, verujem da će sada biti treća sreća, da ćemo mi slaviti. Sviđa mi se što igramo u Leskovcu, dobar stadion, mali, ali lep, biće dobar ambijent. Uz mene i reprezentaciju biće i moja porodica, uvek su prisutni - raduje Samardžić.

Do sada je odigrao 13 utakmica u dresu "orlova" i period prilagođavanja je prošao.

- Imamo dobru ekipu, družim se sa svima, možda malo više sa Ilićem, Erakovićem, sada i Simićem, jeste nov, ali igrali smo u Nemačkoj obojica.

Na pitanje koliki je pritisak što javnost očekuje da upravo Lazar Samardžić bude novi Dušan Tadić, fudbaler Atalante je jasan:

- Pritisak nemam, jer ja nisam Tadić, a daću sve od sebe da pokažem da sam dobar i vredan dresa reprezentacije.

Na kraju, kako da rešimo problem realizacije, nismo dali gol od meča sa Slovenijom na Prvenstvu Evrope, kako da probijemo tu barijeru?

- Moramo da više šutiramo na gol, važno je i strpljenje, a tu je i povratak Mitrovića. On je postigao najviše golova za reprezentaciju, Srbija ga treba, važno je da se vratio i verujem da će nastaviti sa onim što najbolje radi, a to su golovi - rekao je Lazar Samardžić.

Dečački san

ATALANTU očekuju i dueli protiv Barselone, Real Madrida...

- To je san svakog deteta kad počne da igra fudbal, igrati protiv najvećih klubova. Videćemo, mislim da smo dobra ekipa, možemo da pobedimo i jedne i druge. U Superkupu nisam igrao, ali Atalanta je pokazala u većem delu tog meča da može da se nosi sa Realom - kaže Samardžić.

Pogledajte više