MITAR ZNA KAKO: Najbolji strelac u istoriji Srbije na Mundijalima tresao mrežu Švajcarcima!

N. I. 08. 10. 2024. u 15:34

ALEKSANDAR Mitrović je vratio osmeh na svoje, ali i lice svih u fudbalskoj reprezentaciji Srbije. Najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima se pojavio na pripremama za dva septembarska meča Lige nacija sa Danskom i Španijom i atmosfera u kampu "orlova" je odmah dostigla željeni nivo.

FOTO: FSS

Sudeći po slikama koje dolaze iz sportskog centra FSS u Staroj Pazovi, Aleksandar Mitrović je više nego spreman i oran već za duel sa Švajcarskom. A ako iko zna kako se daju golovi Švajcarcima, zna valjda Mitrović.

On je na dva poslednja velika takmičenja na kojima smo se sreli sa ovom selekcijom, dva puta zatresao njenu mrežu. Nažalost, poraženi su "orlovi" u oba slučaja, na Mundijalu u Rusiji 2018. (1:2), pa i na Mundijalu u Kataru 2022. godine (2:3), ali je na obe utakmice Mitrović slao lopte iza leđa Zomera, pa Kobela.

Inače, sve naše prethodne selekcije, pa i Srbija odigrale su sa Švajcarskom do sada ukupno 15 utakmica. Sve je počelo još davne 1933. godine prijateljskom utakmicom u Cirihu (4:1 za domaćina), a do sada je naša reprezentacija zabeležila šest pobeda, pet remija i četiri poraza uz gol-razliku 32:21.

Zanimljivo, kao selekcija Srbije još nemamo trijumf nad Švajcarcima, pa je meč Lige nacija u subotu u Leskovcu prva prilika za to.

Pogledajte više