"HVALA BOGU DA NE IDE U SRBIJU!" Italijani o Dušanu Vlahoviću i "bojkotu" nacionalnog tima

Novosti online 08. 10. 2024. u 10:00

DUŠANA Vlahovića opet nema u nacionalnom timu. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je izostanak napadača Juventusa iz reprezentacije nazvao porodičnim razlozima.

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Ruku na srce, deluje malo čudno s obzirom na to da je ovo sedmi put da Vlahović odbija poziv selektora, a drugi put u nizu. Međutim, Piksi je demantovao da postoji bilo kakav bojkot u reprezentaciji, pa hajde da mu verujemo. 

Na Apeninima, međutim, tu situaciju vide kao pozitivnu iz njihovog ugla. U analizi lista Gazeta delo sport, Vlahović je označen kao veliki radoholičar, što i jeste prefiks koji ide uz njega kao fudbalera koji puno radi na sebi. Ovu, za njega, pauzu će iskoristiti da se dodatno usavrši i - odmori.

- U situaciji kada je praktično jedina prava opcija u napadu Juvea, igra sreda-subota po 90 minuta (izuzetak meč sa Napolijem), njegovom telu će dobro doći odmor - piše list Gazeta delo sport.

On je u tekstu označen kao radoholičar i nezamenljiv u timu:

- Nijedan centarfor velikih timova nije igrao toliko koliko je Dušan. Radoholičar Juventusa ide frenetičnim tempom i hvala Bogu da ni ovog puta neće ići u reprezentaciju. Bar će sebi uštedeti put i minute na terenu - navodi se u tekstu.

Podseća se i da je trener Tijago Mota Srbina koristio kao startera sa najviše minuta, ukupno 757 i najbliži mu je Andrea Kambijazo (731), koji se čak odmorio pred Ligu šampiona.

BONUS VIDEO: "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

Pogledajte više