ZVEZDA PROMAŠIVALA, ALI POBEDILA IMT: Crveno-beli nastavili niz trijumfa u Superligi (FOTO/VIDEO)

Časlav Vuković 06. 10. 2024. u 20:50

CRVENA zvezda pobedila je IMT u Loznici sa 3:1 i 11. kolu domaćeg prvenstva i tako produžila niz trijumfa u Superligi na osam.

FOTO: FK Crvena zvezda

Promašivali su crveno-beli, to je moglo da im se obije o glavu, no ipak nije. Gosti su poveli u 35. minutu preko Felisija Milsona koji je posle sjajne akcije sa Dalsijom uspeo da savlada Gorana Vukliša. Reprezentativac Angole je pre gola pogodio stativu, a isto je i nakon vođstva uradio Bruno Duarte. Mogao je u strelce da se upiše i Andrija Maksimović, no ni on nije bio precizan.

Nastavila je Zvezda u istom ritmu i u drugom poluvremenu, ali "traktoristi" su u 56. minutu šokirali crveno-bele. Milan Rodić je pogrešio na sredniti terena, lopta je došla do Joana Kura koji je primetio da je Omri Glazer izlete, šutirao je iz prve i uspeo je da ga savlada.

Ipak, rezultat 1:1 je na snazio bio samo do 65. minuta. Levi bek tima sa "Marakane" iskupio, pošto je glavom posle centaršuta Gelora Kange iz kornera uspeo da vrati prednost svojoj ekipi.

Do kraja utakmice je bilo još šansi za goste. Najbolje dve nije iskoristio Aleksandar Katai, pretio je i Nemanja Radonjić. Ono što oni nisu uspeli da urade jeste Silas.

Fudbaler iz DR Konga je u drugom minutu nadoknade stavio tačku na ovaj susret. Kanga je izveo slobodan udarac, a krilni napadač gostiju je sve dobro pratio i udarcem iskosa sa desne strane matirao Vukliša. Ovo je bio njegov drugi gol u prvenstvu.

Zvezda pauzu u prvenstvu zbog reprezentativnih takmičenja dočekuje na prvoj poziciji sa 28 bodova, IMT je na pretposlednjem 15. mestu sa osam.

IMT - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Stadion: "Lagator" (Loznica). Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Jovan Šegrt (Beograd). Strelci: Kur 56 (IMT) - Milson 35, Rodić 65, Silas 90+2 (Zvezda).

IMT (4-3-2-1): Vukliš - Popović, Bastaja, Batis, Konstantinov - Kur (od 69. Luković), Novičić (od 57. Krstović), Krstić (od 84. Bilaps) - Radočaj, De Kouto (od 57. Stevanović) - Jović (od 57. Lebi).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer - Prucev (od 87. Seol), Leković, Điga, Rodić- Kanga, Dalsio - L. Ilić (od 62. Katai), Maksimović (od 76. Silas), Milson (od 62. Radonjić) - Duarte.

 

Drugo poluvreme: IMT - Crvena zvezda 1:3

90+4' - Kraj utakmice!

90+2' - GOL ZA ZVEZDU! Tačku na pobedu crveno-belih stavlja Silas. Kanga je izveo slobodan udarac, a fudbaler iz DR Konga je sve dobro pratio i udarcem iz prve sa desne strane savladao je Vukliša!

90+2' - Utakmica je produžena za tri munuta.

80' - Dve dobre prilike za Kataija u razmaku od minut, no u oba slučaj Vukliš je sjajno intervenisao.

69' - Postigli su gosti još jedan pogodak. Strelac je bio Bruno Duarte, ali pogodak Brazilca je poništen zbog ofsajda.

65' - ZVEZDA PONOVO VODI! Iskupio se za grešku Rodić i vratio je prednost crveno-belima. Kanga je izveo korner, a iskusni levi bek je bio najbolji u skoku i glavom je smestio loptu u mrežu.

FOTO: FK Crvena zvezda

56' - IMT POSTIŽE GOL! Neverovatan gol postigao je Joan Kur. Milan Rodić je pogrešio, Francuz je primetio da je Glazer izleteo i šutirao je skoro sa centra i majstorski pogodio za izjednačenje u Loznici.

51' - Veliku priliku imao je Milson. Ipak, i da je Angolac postigao gol on bi bio poništen zbog ofsajda u kom se nalazio.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Loznici!

Prvo poluvreme: IMT - Crvena zvezda 0:1

45' - Kraj prvog poluvremena!

40' - Nije imao sreće Duarte. Sjajnim driblingom se oslobodio čuvara i šutirao, ali stativa je spasila formalnog domaćina.

36' - ZVEZDA VODI! Otključali su crveno-beli bravu rivala. Lepo su kombinovali Dalsio i Milson. Ovaj prvi je sjajno proigrao reprezentativca Angole koji je ušao u kazneni prostor poslao loptu u bliži ugao i na taj način doneo prednost aktuelnom šampionu Srbije.

34' - Dobar napad IMT-a. Radočaj je centrirao sa desne strane, a udarac Krtsića glavom je otišao preko gola koji čuva Omri Glazer.

32' - Gosti su izveli već sedam kornera i nisu uspeli ozbiljnije da zaprete, te promene rezultata nema nakon pola sata igre.

24' - Neverovatno šta promašuje Zvezda! Najpre je Konstantinov praktično sa gol linije spasao pogodak Milsona, a onda je Bastaja izblokirao pokušaj Maksimovića.

21' - Nova šansa za crveno-bele. Rodić je poslao loptu u sredinu na loptu je natrčao Jegor Prucev, šutirao je iz prve, no opet je Vukliš sjajno intervenisao.

15' - Prvi žuti karton dobio je Novčić. Neoprezno je startovao na sredini terena i za Jovana Šegrta nije bilo dileme da li da mu pokaže karton.

14' - Imali su gosti nekoliko prilika da povedu, pogodili su i okvir gola ipak mreža Vukliša je ostala netaknuta.

1' - Počela je utakmica u Louznici!

Sastavi timova:

IMT (4-3-2-1): Vukliš - Popović, Bastaja, Batis, Konstantinov - Kur, Novčić, Krstić - Radočaj, De Kouto - Jović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer - Prucev, Leković, Điga, Rodić- Kanga, Dalsio - Ilić, Maksimović, Milson - Duarte.

Uoči meča:

Šampion naše zemlje se nalazi u seriji od sedam prvenstvenih pobeda i nema dileme da je i na ovom duelu veliki favorit. Sa druge strane "traktoristi" su vezali četiri poraza i ne dočekuju u dobroj formi duel sa ekipom sa "Marakane".

Zvezda je prošle sezone oba puta pobedila IMT. Crveno-beli su kao gosti trijumfovali sa 1:2, dok su na stadionu "Rajko Mitić" slavili sa 2:0.

Izabranici Vladana Milojevića ovaj meč dočekuju kao prvi na tabeli sa 25 bodova, a "traktoristi" su poziciji 15 sa osam bodova.

BONUS VIDEO: Novosti na stadionu Đuzepe Meaca dan pred meč Lige šampiona Inter - Zvezda

Pogledajte više