MILOŠEVIĆ SE VRATIO POBEDOM: Partizan u dobrom raspoloženju ide na prvenstevnu pauzu (FOTO)

Časlav Vuković 05. 10. 2024. u 20:25

VRATIO se Savo Milošević na klupu Partizana i u prvoj utakmici drugog mandata je upisao trijumf. Crno-beli su u 11. kolu kao domaćini pobedili Tekstilac sa 3:1.

FOTO: M. Vukadinović

Zasluženo je "parni valjak" savladao tim iz Odžaka. Stvorio je veliki broj prilika i ne bi bilo nezasluženo da je tim iz Humske postigao još neki gol.

Ipak, bilo je domaćinu 39 minuta potrebno da probiju bedem rivala. Gajas Zahid je presekao loptu na polovini terena, primetio je da se po desnoj strani ubacije Ibrahim Zubairu, sjajno ga je proigrao, a ovom nije bilo teško da se upiše u strelce.

Nedugo potom domaćin je propustio veliku priliku da duplira prednost i potom je bio kažnjen. U prvom minutu nadoknade Ivan Davidović je pogodio sa bele tačke nakon što je rukom igrao Nikola Antić.

Samo što je krenuo sa centra Partizan je vratio prednost. Zubario je postigao fantastičan gol, ali on je poništen zbog minimalnog ofsajda u kom se Ganijac našao.

Crno-beli su u nastavku susreta nastavili da napadaju i to im se isplatilo, pošto su primorali Bojana Braća da još tri puta izvadi loptu iz mreže. Redom su se u strelce upisali Bibars Natho, Gajas Zahid i Nemanja Nikolić.

Vredi istaći da je domaćinu ovo drugi put da je postigao četiti gola ove sezone u prvenstvu. To je još uspeo da uradi u drugom kolu protiv Jedinstva u Ubu kad je trijumfovao sa 4:0.

Takođe, neverovatno ali istinito zvuči podatak da je ekipa Sava Milošević postigla bar jedan gol u Humskoj posle dva meseca. Pre ovoga to se desilo protiv Železničara 4. avgusta.

Partizan je sad peti na tabeli Superlige sa 17 bodova, dok je Tekstilac na 12. poziciji sa 11 bodova.

Partizan - Tekstilac 4:1 (1:1)

Stadion: "FK Partizan". Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Predrag Janjuš (Pančevo). Strelci: Zubairu 39, Natho 52, Zahid 61, Nikolić 89 (Partizan) - Davidović 45+1 pen (Tekstilac).

Partizan (4-1-4-1): A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Antić - Ovusu - Zubairu (od 85. Trifunović), Natho (od 71. Kovač), Zahid (od 85. Furer), Grimaldo (od 59. Kalulu) - Đ. Jovanović (od 71. Nikolić).

Tekstilac (4-2-3-1): Brać - Luković, Sredojević, Marjanović, Kodžić (od 76. Ilić) - Jočić (od 46. Vasić), Marčić (od 56. Đurić) - Davidović, Stojanović (od 65. Regan), Skrobonja - Ukačukvu (od 65. Škrbić).

 

Drugo poluvreme: Partizan - Tekstilac 4:1

90' - Kraj utakmice!

90' - UBEDLjIVI PARTIZAN! Rezervisti su učestvovali u četvrtom pogotku. Trifunović je prošao po levoj strani, potom proigrao Nemanju Nikolića kome nije bilo teško da se upiše u strelce.

76' - Ređa Partizan prilike, ali rezultat se ne menja pošto izostaje realizacije istih izabranika Sava Miloševića.

62' - NOVI GOL! Crno-beli postižu i treći pogodak. Kalulu je dobro primetio gde se nalazi Zahid, proigrao je, a ovaj je udarcem iz prve naterao Braća da ponovo izvadi loptu iz mreže.

59' - Rezervista gostiju Leontije Vasić udario je laktom u lice Grimalda i zaradio je žuti karton. Fudbaler iz Perua je potom izašao iz igre, a zamenio ga je Aldo Kalulu.

52' - PARTIZAN OPET VODI! Sada neće biti ništa sporno. Natho vraća vođstvo crno-belima. Kodžić nije dobro izbio loptu. Ona je došla do Izraelca koji je uspeo da šutirao iako je proklizao i tako savlada Braća.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj!

Prvo poluvreme: Partizan - Tekstilac 1:1

45+3' - Kraj prvog poluvremena!

45+2' - Postigao je Zubairu fanstastiča gol, ali on nije bio priznat, pošto se fudbaler Partizana našao u malom ofsajdu.

45+1' - TEKSTILAC POSTIŽE GOL! Penal je bio za goste iz Odžaka. Loptu je na belu tačku namestio Davidović. Dobro je izveo kazneni udarac i Jovanović nije mogao ništa da uradi. Inače, penal je skrivio Antić koji je igrao rukom.

43' - Neverovatni šta nije gol. Natho je fenomenalno proigrao Jovanovića čiji udarac je zaustavio Brać. Napadač domaćeg tima bio je sebičan pošto je imao usamljenog Grimalda kome bi da je dobio loptu ostalo samo da ubaci loptu u praznu mrežu.

39' - VODI PARTIZAN! Sjajna konta domaćeg tima. Zahid je došao do lopte i video je da se ubacuje po desnoj strani Zubairu. On je bio brži od protivnika i uspeo je da matira Braća.

RADOST Ibrahim Zubairu/FOTO: M. Vukadinović

31' - Moglo je biti mnogo opasnije po Partizan. Ukučvu se okliznu prilikom pokušaja šuta, lopta se potom odbila do Davidovića čiji udarac je bio izblokiran.

29' - Stvaraju šanse izabranici Sava Miloševića, ali ne mogu da postginu gol. Opet je Zubairu centrirao i opet je Zahid bio u prililic. Ipak, kao i prethodna dva puta ni sad nije bio precizan.

27' - Žuti karton zaradio je i fudbaler Partizana Gajas Zahid. U golovima je 0:0, a opomenama 1:1.

21' - Preti "parni valjak" od početka utakmice. Ipak, mreža iskusnog Braća još uvek miruje.

15' - Opet je tukao Zahid. Ovoga puta je udarac oprobao sa 17 metara i sad je lopta otišla pored gola.

FOTO: M. Vukadinović

12' - Još jedna odlična šansa za Partizan. Dobru akciju odigrao je domaći tim. Zubairu je ostavio loptu za Zahida koji je šutirao sa nekih 12 metara, no to je uradio veoma loše, te do promene rezultata nije došlo.

7' - Prvi žuti karton na utakmici. Skrobonja nije imao nameru da faulira Zubairua. On je proklizao i veoma neoprezno startovao i opradvano se našao u beležnici sudije Predraga Janjuša.

3' - Izveo je Partizan prvi korner i bila je velika šansa, ali dobro je reagovao Brać i uspeo da zaustavi udarac Ilića iz odlične pozicije.

1' - Sa centra su prvi na ovom susretu krenuli gosti iz Odžaka.

Utakmica u Humskoj počela je minutom ćutanja zbog smrti legendarnog fudbalera Partizana Marka Valoka.

Sastavi timova:

Partizan (4-1-4-1): A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Antić - Ovusu - Zubairu, Natho, Zahid, Grimaldo - Đ. Jovanović.

Tekstilac (4-2-3-1): Brać - Luković, Sredojević, Marjanović, Kodžić - Jočić, Marčić - Davidović, Stojanović, Skrobonja - Ukačukvu.

Uoči meča:

Crno-beli ovaj susret igraju sa novim trenerom. Na klupu se vratio Savo Milošević koji je zamenio Aleksandra Stanojevića.

"Parni valjak" želi pobedom da ode na pauzu zbog obaveza reprezentacija. Ekipa iz Humske je u prošlom kolu prekinula niz od osam mečeva bez pobede u svim takmičenja, pošto je u Lučanima savladal Mladost (3:1).

Gosti nisu baš u dobroj formi u poslednje vreme. Tekstilac je na poslednje četiri utakmice ostvario po jedan trijumf i remi, kao i dva poraza.

Partizan je trenutno sedmi na tabeli sa 14 bodova, dok je tim iz Odžaka na 12. mestu sa 11.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Pogledajte više