ZVEZDA SPREMNA ZA INTER: Crveno-beli pobedili Železničar, ali brine povreda važnog igrača (FOTO/VIDEO)

Časlav Vuković 27. 09. 2024. u 20:54

CRVENA zvezda u dobrom raspoloženju putuje i Milan, pošto je u 10. kolu Superlige Srbije na stadionu "Rajko Mitić" pobedila Železničar sa 2:1.

FOTO: M. Vukadinović

Ipak, sve u klubu brine povreda prvog čuvara mreže Omrija Glazera koji je van igre morao u 63. minutu kad ga je zamenio Marko Ilić.

U odnosu na večiti derbi, Vladan Milojević je napravio čak sedam promena u startnoj postavi. Ipak, to se nije mnogo osetilo na terenu, jer je domaćin od starta krenuo da napada kako bi što pre došao do vođstva.

Nije bilo mnogo pravih prilika, gosti su odlično stajali na terenu, ali su poklekli u 33. minut kad je prvenac u crveno-belom postigao Vanja Drkušić. Bio je Slovenac najviši u skoku i udarcem glavom posle asistencije reprezentativnog kolege Timija Maksa Elšnika matirao Zorana Popovića.

Domaćin je do odlaska na odmor imao još nekoliko dobrih situacija, no rezultar na najvećem srpskom stadionu se nije menjao. Gosti u prvih 45 minuta nisu mnogo pretili. Jedan dobar šut imao je Jovanović, ali lopta je otišla pored gola Omrija Glazera.

Zvezda je želela što pre da postigne drugi gol, kako bi mogla mnogo mirnije da odigra ostatak utakmice. Ipak, usledio je šok za sve na "Marakani".

Igrao se 60. minut kada je Železničar došao do izjednačenja. Omri Glazer je napravio veliku grešku, iskoristio je to rival i preko Ezea poravnao rezultat.

Ipak, crveno-beli su uspeli da dođu do tri boda. Gol vredan pobede postigao je Luka Ilić. Umakao je odbrani rivala Nemanja Radonjić, ostavio je za vezistu koji je uspeo da savlada Zorana Popovića.

Do kraja utakmice promene rezultata nije bilo i Zvezda je došla do sedmog vezanog trijumfa posle kojeg se učvrtsila na prvom mestu na tabeli sa 25 bodova, dok je Železničar nakon trećeg uzastopnog poraza na sedmoj poziciji sa 13.

Podsetimo, šampion Srbije u utorak od 21 sat gostuje Interu u drugom kolu Lige šampiona.

Crvena zvezda - Železničar 2:1 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 6.000. Sudija: Srđan Jovanović (Beograd). Strelci: Drkušić 33, L. Ilić 70. (Crvena zvezda) - Eze 60. (Železničar).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer (od 63. M. Ilić) – Prucev, Điga, Drkušić, Rodić - Krunić (od 63. Dalsio), Elšnik - L. Ilić, Katai (od 67. Endijaj), Milson (od 67. Radonjić) - Duarte (od 83. Maksimović).

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Popović - Jusif, Milikić, Milunović, Konatar - Sanogo (od 81. Cvetković), Mitrović (od 56. Jeveremović) - Jovanović (od 56. Pirgić), Knežević (od 67. Milosavljević), Eze (od 67. Ben) - Romanić.

 

Drugo poluvreme: Crvena zvezda - Železničar 2:1

90+3' - Završena je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

90' - Drugo poluvreme je produženo za tri minuta.

87' - Zapretio je Železničar. Cvetković je šutirao, lopta je pogodila Đigu, no Ilić je uspeo da uhvati loptu na gol liniji.

83' - Poslednju promenu pravi Milojević. Duarte je zamenio mladi Andrija Maksimović.

70' - ZVEZDA VODI! Pokazao je Radonjić koliko je brz. Probio je po levoj strani, ubacio loptu pred gol rivala, a tamo je dobro postavljen bio Luka Ilić i smestio je loptu u mrežu rivala.

67' - Nova dvostruka izmena dok domaćina. Aleksandar Katai i Milson su završili utakmicu, a na terenu su Šerif Endijaj i Nemanja Radonjić.

62'- Pored Ilića priliku je dobio i Dalsio Gomeš koji je zamenio Radeta Krunića.

61' - Da stvar za Zvezdu bude još gora tom prilikom se povredio izraelski čuvar mreže. Umesto njega na gol će stati Marko Ilić.

PROBLEM Omri Glazer/FOTO: M. Vukadinović

60' - ŽELEZNIČAR IZJEDNAČUJE! Glazer je napravio veliku grešku. Nije uspeo da dođe do lopte pre Romanića, uspeo je na trenutak da otkloni opasnost Drkušić, ali lopta je došla do Ezea koji je zatresao mrežu domaćih.

54' - Fantastična odbrana Popovića. Lepo je šutirao Elšnik iskosa sa desne strane, ali bivši golman Zvezde se sjajno bacio i zaustavio udarac reprezentativca Slovenije.

51' - Dobro je šutirao Milson sa ivice kaznenog prostora. Ipak nije se dao iznenaditi Popović koji je dobro intervenisao.

49' - Opasan napad Železničara, ali dobro je reagovao Drkušić i sprečio goste da dođu u priliku da ugroze Glazera.

46' - Počelo je drugo poluvreme na "Marakani!"

Prvo poluvreme: Crvena zvezda - Železničar 1:0

45+2' - Završeno je prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić".

45+1' - Veliku priliku propustio je Prucev. Rus se sjajnom fintom oslobodio Mitrovića, ali je iz veoma dobre pozicije šutirao preko gola.

45' - Prvo poluvreme produženo je za dva minuta.

44' - Treći žuti karton za gostujuće fudbalere. Ovoga puta oštro je startovao bivši fudbaler Crvene zvezde Seku Sanogo.

40' - U beležnici sudije Jovanovića našao se i Lazar Romanić koji je sa leđa povukao Nasera Đigu.

36' - Bune se navijači Zvezde. Odličnu kontru su izveli domaći, lopta je došla do Duartea, sa leđa ga je oborio Milikić, ali glavni sudija Srđan Jovanović je poručio da se igra nastavi i nije pokazao na belu tačku.

33' - ZVEZDA VODI! Crveno-beli su posle četvrtog kornera uspeli da povedu. Slovenci su zaslužni za pogodak. Iz ugla je loptu poslao Elšnik, a najviši u skoku bio je Vanja Drkušić koji je uspeo glavom da matira Popovića. Lopta se odbila od stative i zamalo prešla liniju.

24' - Želeli su ovog fudbaleri Železničara. Za sad odolevaju domaćinu koji od početka utakmice nije imao mnogo ozbiljnih situacija ispred Popovića.

21' - Jovanović je oprobao udarac iskosa sa desne strane. Ipak, nije bilo opasnosti po Glazera. Potom je ovaj igrač postao prvi igrač koji je dobio žuti karton.

14' - Moglo je biti veoma opasno za Zvezdu. Eze je krenuo sam ka golu crveno-belih, imao je otvoren put. Uspeli su da ga stignu igrači šampiona Srbije i spreče ga izađe sam ispred Omrija Glazera.

6' - Velika prilika za domaće. Sanogo je izgubio loptu u opasnoj zoni. Ilić je uposlio Duartea koji se dugo nameštao, što je omogućilo odbrani Železničara da reaguje. Ipak, lopta se odbila do Kataija koji nije uspeo da matira nekadašnjeg saigrača Zorana Popovića.

Bruno Duarte/FOTO: M. Vukadinović

5' - U uvodnim minutima vodi se borba na sredini terena. Viđen je samo jedan korner, ali nije bilo opasnosti po goste nakon udarca iz ugla.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić". Sa centra su krenuli Pančevci.

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Prucev, Điga, Drkušić, Rodić - Krunić, Elšnik - L. Ilić, Katai, Milson - Duarte.

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Popović - Jusif, Milikić, Milunović, Konatar - Sanogo, Mitrović - Jovanović, Knežević, Eze - Romanić.

Uoči meča:

Ovo će biti poslednji test za izabranike Vladana Milojevića pred teško gostovanje u drugom kolu Lige šampiona protiv Intera (utorak, 21).

Zvezda se nalazi u seriji od šest vezanih prvenstvenih pobeda, dok je "dizelka" nanizala dve uzastopna poraza i nema sumnje da će joj biti teško da to prekine.

Prošle sezone klub sa "Marakane" je oba puta slavio. U Pančevu je bilo 2:1, a u Beogradu 3:0.

Crveno-beli u ovaj meč ulaze kao prvi na tabeli Superlige Srbije sa 22 boda, dok je Železničar na sedmom mestu sa 13.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Pogledajte više