KAKVO POJAČANJE: Iskusan superligaški trener preuzeo kadete Crvene zvezde

Novosti online 27. 09. 2024. u 15:03

Srpski stručnjak Aleksandar Linta imenovan je danas za trenera kadetske selekcije fudbalera Crvene zvezde, saopštili su crveno-beli.

FOTO: M. Vukadinović

Linta je rekao da želi da pomogne svojim iskustvom.

 - Želeo bih da se zahvalim direktoru i ljudima u klubu koji su u meni prepoznali trenera koji deci može da pomogne da se razviju na najbolji način. Ideja nam je da stvorimo nešto prepoznatljivo i da kroz takav rad dođemo do željenih ciljeva. Svako iskustvo je neprocenjivo, a ja ga zaista imam dosta. U fudbalu sam ceo život, međutim, uvek sam spreman za nove izazove i radujem im se - izjavio je 48-godišnji Linta, koji je vodio srpske klubove Radnički iz Kragujevca, Mladost GAT, Radnik, Voždovac, pančevački Železničar, kao i ljubljansku Olimpiju.

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Nikola Jelić zadovoljan je angažmanom Linte, koji je bio selektor omladinske reprezentacije Srbije od 2018. do 2019. godine.

 - Alesandar Linta je dobro poznato ime u svetu fudbala. Iza njega je period rada u mlađim kategorijama Voždovca, a kasnije je trenirao i mnoge superligaške klubove. Imam zadovoljstvo da kažem da ćemo u narednim godinama sarađivati sa njim - rekao je Jelić.

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA... Evo šta se dešavalo u loži Marakane

Pogledajte više