TAKO TO RADI ZVEZDIN MESI! Sva magija crveno-belog vunderkinda u tri poteza (VIDEO)

Novosti online 24. 09. 2024. u 10:30

Odlična igra u večitom derbiju 17-godišnjeg Andriju Maksimovića najverovatnije će lansirati u seniorsku reprezentaciju Srbije.

FOTO: FK Crvena zvezda

Skoro je izvesno da će selektor Dragan Stojković Piksi uvrstiti na širi spisak za oktobarske utakmice sa Švajcarskom i Španijom Zvezdinog Mesija.

Biće to nagrada za sve što je prikazao u 174. večitom derbiju, činjenicu da je prava budućnost srpskog fudbala i da po tehničkim karakteristikama može i da nadmaši Dušana Tadića.

Naravno, dalek je to put, a sada je za Zvezdu i Maksimovića najbitnije da se ostvari kontinuitet igara, uz pedantan i stručan rad na razvijanju mišića i ojačavanju.

Pokazao je na debiju u večitom, samo tri meseca posle 17. rođendana, koliko fudbalske inteligencije i tehnike poseduje. Uoči penala majstorski je petom dodao loptu, a potom asistirao i za drugi gol tako što je doneo u deliću sekunde jedinu moguću ispravnu odluku.

Imao je Maksimović i dosta sjajno poslatih lopti napred, posebno ka Elšniku. Odlično su se dopunjavali i posle ovakvom izdanja u derbiju očekuje se da napravi niz utakmica u Superligi Srbije kao starter.

Odavno je na radaru velikih evropskih klubova, posebno ga prati Borusija Dortmund, a posle novih dešavanja dobiće Nemci i žestoku konkurenciju za njegov potpis.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

Pogledajte više