SVI ŽELE DA NESTANEMO: Pep Gvardiola "kipti" posle utakmice Mančester siti - Arsenal

N. I. 23. 09. 2024. u 13:45

MANČESTER siti - Arsenal 2:2. Ovo je konačan rezultat derbija Premijer lige koji je po sitnoj kiši odigran u Mančesteru u nedelju po podne. I ne bi tu ništa bilo čudno, reklo bi se utakmica kao i svaka druga. Međutim, događaji na terenu, sudijske odluke, ponašanje igrača, a pogotovo reakcije britanskih medija izazvale su burne reakcije kod trenera "građana" Pepa Gvardiole.

Foto: Profimedia

Za celu priču je možda bitna "sitnica" da je Mančester siti izjednačujući gol postigao u 98. minutu, odnosno osmom minutu nadoknade vremena. I da je celo drgo poluvreme igrao sa čovekom više na terenu, pošto je napadač gostiju, Belgijanac Leandro Trosar dobio crveni karton... Na veliki odmor su gosti otišli sa kapitalom od 2:1, a onda su krenuli stihijski napadi domaćina. I onda je Džon Stouns ćušnuo loptu u gol Arsenala, za remi i teško osvojen bod.

Značajan deo engleskih novinara osuo je paljbu po Sitiju i Gvardioli.

- Tokom sezone možete da kažete: "Ovo je loša sezona". Međutim, neprihvatljivo mi je kada neko za jednu utakmicu napiše "ovo je sramota, katastrofa". Ne, to je samo 90 minuta kada je možda protivnik bio bolji - rekao je Gvardiola komentarišući utakmicu.

Na terenu je sve prštalo od poteza i startova koji su u pojedinim momentima bili grubi, nesportski, pa i nepristojni. Već posle tri sekunde je udaren Rodri koji se previjao na terenu, isto kao i u 20. minutu kada je definitovno zbog povrede morao sa terena.

To je bio dovoljan dokaz za Gvardiolu da otvoreno kaže šta mu je na duši.

- Imam utisak da svi žele da se ovaj klub ugasi, da nestane sa lica Zemlje. Meni je žao, ali mi smo još uvek tu i pobeđujemo zato što imamo mnogo više boljih dana nego naši rivali - prkosno je poručio Gvardiola novinarima, igračima, ali i navijačima rivalskih klubova širom Engleske i Evrope.

Podsetimo, dodatnu frustraciju kod Gvardiole i svakog člana uprave, pa i brojnih navijača, rađa i potpiruje aktuelno suđenje protiv Mančester sitija. U ovom procesu su "građani" optuženi za kršenje 80 finansijskih pravila, a suočavaju se i sa 35 optužbi da nisu sarađivali sa Premijer ligom tokom istrage.

Pogledajte više