OBRT! Oglasila se "ugašena" navijačka grupa Partizana

Novosti online 23. 09. 2024. u 13:10

UOČI 174. večitog derbi između Partizana i Crvene zvezde izdešavale su se mnoge stvari, a tiču se navijača crno-belih.

FOTO: V.M.P

Naime, dan pre meča grupa navijača je ušla na stadion i oštetila teren, a par sati nakon toga pojavila se vest da je prestala da postoji navijačka grupa Vandal bojs.

Međutim, navijačka grupa se putem svog Instagram profila oglasila saopštenjem i poručila da grupa nije ugašena.

- Zabluda o paljenju zastava i obeležja se zasniva na internom dogovoru, poverenju i određenom kodeksu među navijačkim grupama - da sve zastave stoje na jednom mestu. Aktuelna garnitura (Ne)vernog Juga prosledila je naš barjak u ruke ljudima koji su još pre četiri godine završili svoj navijački staž na Istoku, sa Partizanovcima, koji sebe nažalost i dalje nazivaju Vandalima, pokušavajući da nam oduzmu i identitet i kredibilitet, ali to ne ide tako - piše između ostalog u saopštenju i dodaje se:

- Pripazite, svakoj grupi koja se ne utopi u njihov mulj i prljavštinu ovo može da se desi. Ništa im nije sveto. Cviljenje putem saopštenja, otkazivanje gostovanja u Zaječaru, izbegavanje svakog vida susreta sa nama, prihvatanje bivših članova naše grupe, spinovanje stvarnosti najezdom lažnih profila, govori samo jedno - Niste dostojni imena Partizan Beograd, niti Grobari Jug, a nama je to sveto!

FOTO: M. Vukadinović

 

- Ne zna se broj grupa koje se trenutno kriju pod zastavom (Ne)vernog Juga, pa im se brojka lomi sa našom - brojkom JEDNE grupe i to je vaša realnost i sramota! Neka se dušebrižnici naslađuju, smeju i zabavljaju, ali to nije ni približno težini žrtve koju smo podneli i krvi koju smo pustili, za ove 23 godine postojanja. Tribina se ne brani na internet portalima i naredne 23 biće zlo i naopako sa Vandalima.

Pogledajte više