SALDANJA PREPOROĐEN NAKON ODLASKA IZ PARTIZANA: Brazilcu 11 minuta dovoljno da raspameti Mađare

Novosti online 21. 09. 2024. u 08:20

NEKADAŠNjI fudbaler Partizana Mateus Saldanja, nastavio je sa impresivnim partijama i u novom klubu. Nekada udarna igla Partizana je za svega 11 minuta na terenu oduševila sa dva gola i asistencijom.

FOTO: FK Partizan

Brazilac je na najbolji mogući način započeo svoju karijeru u zeleno-belom dresu i sada s nestrpljenjem iščekuje naredni duel protiv gradskog rivala, ekipe MTK, u domaćem šampionatu.

- Znao sam da ulazim kao zamena i u tom duhu sam se pripremio za utakmicu. Samo sam se fokusirao na to da odmah postignem gol ako bih imao prvu priliku. Drago mi je što sam za minut pronašao gol, stvarno sam se namestio da što pre postignem gol. Za napadača je uvek posebno važno da što pre postigne svoj prvenac u novom klubu. Bilo je teško igrati fudbal zbog teškog terena, ali smo i na to uspeli dobro da se prilagodimo. Dva pogotka će mi biti veliki podsticaj da nastavim u istom ritmu.

Brazilac je naglasio da se oseća bolje i da će tek biti opasnost po protivnika. 

- Kratko sam u klubu. Tokom prvenstvene pauze ostali članovi ekipe su mogli da se odmore nekoliko dana, ali sam ostao na treninzima sve vreme, bio sam u našem trening kampu svaki dan. Iako sam dao dva gola na svom prvom meču, još uvek treba da uđem u formu, a to ću imati prilike na zajedničkim treninzima. Osećam se snažno, ali kako vreme bude prolazilo, postajaću sve opasniji. Bilo je lepo što su posle moja dva gola u nedelju svi došli da mi čestitaju, tapšali su me po ramenu, bio sam srećan što sam doprineo da pobedimo - otkrio je Brazilac.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“ 

Pogledajte više