HRVATI U ČUDU! Posle šamara u Minhenu, Srbin novi trener Dinamo Zagreba?

Novosti online 20. 09. 2024. u 12:39

Posle smene Sergeja Jakirovića, Zagrepčani traže novog šefa struke, a jedan od kandidata je i bivši trener Crvene zvezde

FOTO: EPA

Naime, srpski stručnjak Aleksandar Janković mogao bi da preuzme zagrebački Dinamo, piše "Sport klub". Beograđanin se nalazi u krugu kandidata za potencijalnog naslednika Sergeja Jakirovića! Doskorašnji selektor Kine već je dospeo u vidokrug sportskog sektora šampiona Hrvatske.

Poznati menadžer Mate Jozipović, preko kruga saradnika, ponudio je Zagrepčanima biografiju Aleksandra Jankovića na uvid i dobio pozitivan odgovor. Da li će poznati trener proći i ostale „filtere“ ljudi iz Dinama, ostaje da se vidi.

Iza Jankovića su godine u Kini, prethodno je sa uspehom vodio Mehelen u skoro sto utakmica. Radio je u još dva belgijska kluba, Standardu i Lokerenu, u dva mandata predvodio Crvenu zvezdu, jednom i mladu reprezentaciju Srbije.

FOTO: EPA

 

Biografija dostojna kandidature za posao u velikom klubu, ali u ovom slučaju odlučivaće i drugi, politički faktori.

Posle poraza od Bajerna (2:9), uprava Dinama smenila je Sergeja Jakirovića. Kao privremeno rešenje, u narednoj utakmici protiv Slavena u Koprivnici, ekipu će predvoditi Sandro Perković.

(Sportklub)

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA... Evo šta se dešavalo u loži Marakane

Pogledajte više