ZVEZDA BRUTALNO OŠTEĆENA! Oglasio se sudijski ekspert i otkrio kako je Englez poklonio gol Benfiki

Novosti online 20. 09. 2024. u 09:45

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike sa 2:1 na Marakani u prvom meču nove sezone u Ligi šampiona. Izabranike Vladana Milojevića prvo je matirao Kerem Akturkoglu tako što je sproveo loptu u mrežu sa metar razdaljine u 9. minutu, dok je Orkun Kokču perfektno pogodio iz slobodnog udarca u 29. minutu.

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, da li je sve bilo čisto i pošteno na Marakani, odnosno da li je bilo odluka na štetu srpskog kluba?

Poznati srpski sudija Zdravko Jokić izneo je svoje mišljenje o suđenju na utakmici između Crvene zvezde i Benfike, ističući da smatra da je Crvena zvezda bila oštećena. Jokić je naglasio da je, prema njegovoj proceni, sudija Oliver imao neujednačen kriterijum u proceni prekršaja tokom meča.

Jokić je istakao da smatra da su faulovi nad igračima Crvene zvezde u više navrata ostali nekažnjeni, dok je "mekan" faul nad Kokčuom u 29. minutu sudija okarakterisao kao dovoljan za slobodan udarac, što je rezultiralo drugim golom za Benfiku.

Foto: M.Vukadinović

 

Prema Jokićevim rečima, ova odluka sudije Olivera dovela je Zvezdu u nezavidnu situaciju.

- Majkl Oliver je imao neujednačen kriterijum u proceni prekršaja. Ovaj pogrešno dosuđeni slobodni udarac je krunisan golom iz slobodnog udarca i doveo je Zvezdu u nezavidnu situaciju. Bilo je još duela tokom utakmice koji nisu bili za faul. Videli smo na Evropskom prvenstvu da je bilo izbegavanje dosuđivanja faulova na delu terena jer to odlučuje utakmicu. Na 18 metara, olako je dosudio, ne kažem da je namerno, pa je taj prekršaj doveo do ukupnog rezultata - objasnio je Jokić.

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA... Evo šta se dešavalo u loži Marakane

Pogledajte više