NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Novosti online 19. 09. 2024. u 15:39

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

Tako "Slobodna Dalmacija", najtiražniji dnevni list u gradu iz kog je Hajduk, ističe da se očekuje "dolazak tek petnaestak članova Torcide, a verojatno će to pokušati da izvedu pojedinačnim prolaskom kroz granicu, navodeći neke druge razloge za ulazak u Srbiju".

Navodeći da su izvori za takve inforamcije "iz srpskih medija", splitski novinari dodaju "jesu li ti navodi realni ili samo panika komšija, pokazaće večerašnja utakmica".

Tome dodaju i sledeće:

"Takođe, sprema se ozbiljan pretres na ulazu na gostujuću tribinu stadiona Rajko Mitić, a neće biti dopušten unos obeležja Hajduka jer bi se to smatralo provokacijom i mogućim okidačem za incidente. U Beogradu se očekuje oko 2500 navijača Benfike".

Prenos utakmice Crvena zvezda - Benfika možete uživo da pratite i uz prenos na portalu "Novosti".

Srpska policija već interevenisala!

Podsetimo, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

Evo i kako glasi saopštenje policije tim povodom:

"U skladu sa bezbednosnom procenom, kao i na osnovu raspoloživih bezbednosno-interesantnih informacija, angažovan je dovoljan broj policijskih službenika u cilju bezbednog odigravanja utakmice.

Tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kako na graničnim prelazima, tako i na Aerodromu “Nikola Tesla”, kod više navijača FK Benfika, pronađena su obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe Torcida. 

Među pronađenim predmetima, nalazi se više desetina nalepnica, zastava, zastavica, majica i znački sa obeležjima FK Hajduk i navijačke grupe Torcida. Policija je iz razloga bezbednosti oduzela sve predmete".

- Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa svojim delokrugom rada i zakonskim ovlašćenjima, prema svim licima koja se zateknu u izvršenju krivičnih dela i prekršaja, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeće mere i radnje u cilju njihovog daljeg procesuiranja - izjavio je ministar Dačić.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 
Pogledajte više