OLD TRAFORD ODLAZI U ISTORIJU! Mančester junajted gradi novi stadion

Tanjug 19. 09. 2024. u 14:30

Fudbalski klub Mančester junajted je nedavno obelodanio planove za izgradnju novog stadiona, nazvanog "Vembli severa", koji bi mogao da postane dom za neverovatnih 100.000 navijača.

FOTO:EPA

Ovaj ambiciozni projekat bi koštao oko 2,5 milijarde evra, a suvlasnik kluba, ser Džim Retklif, ističe da je neophodno unaprediti infrastrukturu kluba kako bi se uskladili sa zahtevima XXI veka.

Iako su klupski menadžeri razmatrali opciju zadržavanja Old Traforda sa smanjenim kapacitetom od 30.000 mesta, kako bi se sačuvala istorija kluba i pružila podrška ženskom i omladinskom timu, vlasnici kluba su odustali od ovog plana. Umesto toga, postoji mogućnost da će Old Traford biti srušen, a "teatar snova" bi mogao da bude integrisan u dizajn novog stadiona prenosi "Dejli mejl".

Da bi se dobila jasna slika o stavovima navijača, klub je najavio sprovođenje ankete među vlasnicima sezonskih ulaznica na Old Trafordu. Očekuje se da će ova anketa pružiti uvid u mišljenja navijača, a konačna odluka o sudbini stadiona trebalo bi da bude doneta do kraja godine.

Pogledajte više