GVARDIOLA TEŠKO PROTIV BUNKERA INTERA: Kako to da Mančester siti nije uspeo da savlada goste iz Italije - niti da im da gol?

N. I. 19. 09. 2024. u 15:10

ZA razliku od uvodne večeri u novoj sezoni Lige šampiona, fudbaleri su bili malo "uspavaniji" u sredu uveče. U duelima Bolonja - Šahtjor i Mančester siti - Inter nije bilo golova, dok je samo jedan i to u 90. minutu viđen u mreži gostiju na utakmici Pari Sen Žermen - Đirona.

EPA

Golgeterska čast je "spasavana" u Glazgovu gde je Seltik deklasirao Slovan iz Bratislave (5:1) i u Brižu, gde je finalista Lige šampiona, Dortmund, lako savladao domaćina (3:0), a identičan rezultat je viđen i u Pragu, gde je domaća Sparta savladala Salcburg.

Dan posle remija sa Interom engleski mediji su puni kritike na račun Mančester sitija koji nije uspeo da probije bedem italijanskom tima koji je imao očiglednu nameru da se sa Ostrva u Milano vrati neporažen. To je ekipa Simonea Inzagija na kraju i uspela u maloj reprizi finala Lige šampiona iz 2023. godine.

- Igrali smo protiv zaista teškog protivnika. Zaista sam zadovoljan igrom koju smo prikazali, posebno zbog toga kako se Inter branio, oni su majstori u tome, neverovatno pomažu jedan drugome. Zbog toga i ne možete očekivati da napravite mnogo šansi. Igrali smo bolje nego u finalu Lige šampiona 2023. godine protiv njih - rekao je Pep Gvardiola.

Napadač "građama" Erling Haland, koji je postigao devet golova u prve četiri utakmice u Premijer ligi, nije uspeo da se izbori sa borbenim i agresivnim odbrambenim igračima Intera, a u više navrata se i požalio sudiji na to kako ga čuvaju.

- Oko njega su bila šestorica igrača, trojica iza, trojica ispred. To otežava igru svakom fudbaleru. Pokušali smo da koristimo prostor, zbog toga je (Ilkaj) Gundogan imao nekoliko prilika. Znao sam da će Inter igrati ovako, čestitam im. Mi smo napravili nekoliko čistih šansi ali ih nismo iskoristili - dodao je Gvardiola.

S druge strane, trener Intera Simone Inzagi zadovoljan je igrom svoje ekipe u Engleskoj.

- Tražio sam od ekipe da igraju upravo onako. Svi znamo ko je Mančester siti i za šta je sposoban, šta je ostvario, posebno na svom terenu. Znali smo da moramo da odigramo sjajnu utakmicu i to smo uradili. Napravili smo i nekoliko dobrih prilika. Verovatno je trebalo bolje da ih iskoristimo, ali dobro smo radili kao ekipa, a kada dobro radimo kao ekipa, otežamo igru svakom protivniku. Tačno je da u narednu utakmicu ulazite sa mnogo samopouzdanja posle ovakve igre. Ali više bih voleo da smo pobedili - rekao je Inzagi.

Sledi duel sa Zvezdom

VEĆ u narednom, 2. kolu Lige šampiona Inter će u Milanu, na stadionu "Đuzepe Meaca" da dočeka Crvenu zvezdu, dok će Mančester siti u Bratislavi biti gost Slovana.

- Nadam se da ćemo već na toj utakmici da budemo mnogo bolji i efikasniji - najavio je pomalo Inzagi duel sa Zvezdom.

Pogledajte više