RASULO U ZAGREBU! Dinamo napravio radikalan potez posle epske sramote u Minhenu

Tanjug 19. 09. 2024. u 11:54

Uprava Dinama iz Zagreba i trener Sergej Jakirović sporazumno su raskinuli ugovor posle loših rezultata, saopštio je danas taj zagrebački fudbalski klub.

Foto: Profimedia

Kako je saopšteno, ekipu će do postavljanja novog trenera voditi član stručnog štaba Sandro Perković. Saradnja sa 47-godišnjim Jakirovićem završena je posle remija sa Rijekom i poraza od Hajduka u prvenstvu i teškog poraza od Bajerna iz Minhena 2:9 u prvom kolu Lige šampiona.

Predsednik Dinama Velimir Zajec zahvalio je Jakiroviću na rezultatima i rekao da je saradnja bila dobra, a da je trener ostavio utisak kvalitetne osobe.

"Najvažnije je da u ovakvim situacijama ostanemo ljudi i da interes Dinama stavimo na prvo mesto. Na nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobedničke staze", rekao je Zajec.

Jakirović je prošlog avgusta preuzeo Dinamo i ostvario je ukupno 41 pobedu, uz devet remija i 10 poraza i napravio niz od 21 zvanične utakmice bez poraza. Prošle sezone osvojio je duplu krunu i predvodio ekipu do osmine finala Lige konferencija.

Perković je član stručnog štaba Dinama od sezone 2021/2022, u mandatima trenera Željka Kopića i Ante Čačića, uz osvojenu titulu.

On je zatim šest meseci vodio Rigu, a od prošlog februara vratio se na Maksimir i uz glavne trenere Čačića, Igora Bišćana i Sergeja Jakirovića učestvovao je u osvajanju dve titule i Kupa.

BONUS VIDEO IGRAČI OBIŠLI KRUG OKO STADIONA: Pozdravili navijače

Pogledajte više