ŠTA SE DEŠAVA SA HRVATIMA? Otkriveno da li će navijači Hajduka doći na meč Crvene zvezde i Benfike

Novosti online 19. 09. 2024. u 10:47

CRVENA zvezda otvara protiv Benfike od 18.45 takmičenje u Ligi šampiona, a beogradska policija biće u pripravnosti tokom čitavog današnjeg dana budući da postoje najave da bi navijači iz Hrvatske mogli da doputuju u prestonicu Srbije zbog prijateljskih odnosa sa pristalicama portugalskog tima.

Foto: Profimedia

Navijači splitskog Hajduka i Benfike su u bratskim odnosima i postoje realni uslovi za predostrožnost od strane srpske policije da bi oni mogli da organizuju skup u Beogradu uoči meča Crvene zvezde i portugalskog velikana.

Iako će zastava Torcide ili Hajduka biti zabranjena na Marakani, da ne bi došlo do ozbiljnijih nereda, očekuje se da pripadnici Torcide dođu u Beograd da budu podrška svojoj braći iz Lisabona.

Kako "Telegraf" saznaje, očekuje se bar petnaestak vodećih ljudi iz Torcide, ali je pitanje i da li će uspeti da zavaraju trag srpskoj policiji, koja će sigurno biti posebno alarmirana pre ovog meča zbog potencijalnog susreta Delija i Torcide.

Izvor "Telegrafa" ističe da je plan Torcide da u Beograd dođu neprimetno, verovatno u manjim grupicama ili pojedinačno, kako niko ne bi posumnjao da su u pitanju navijači Hajduka.

Podsećanja radi, navijači Hajduka iz Splita već neko vreme po mrežama najavljuju dolazak u Beograd, a to se moglo naslutiti i kroz koreografiju na derbiju sa Dinamom na Maksimiru, ali i kroz transparent koji su "No nejm bojs" iz Lisabona objavili na srpskom obasjan bakljama u čast Torcide iz Splita.

Pristalice Torcide već su počeli i sa provokacijama pred meč, pa su tako na "Gugl" mapama pored stadiona Rajko Mitić dodali dva taga - "Šetalište drugova iz Hajduk Splita" i "HNK Hajduk Split - produžnica."

Inače, bratstvo je nastalo još pre 30 godina kada su trojica navijača Benfike preminuli na povratku u Portugaliju iz Hrvatske posle utakmice dva tima.

Trebalo bi podsetiti da je Benfika pod dvogodišnjom uslovnom kaznom zbog ranijih incidenata navijača na međunarodnim gostujućim utakmicama i da bi u slučaju bilo kakvog ispada mogli biti kažnjeni zabranom prodaje karata za buduća gostovanja.

BONUS VIDEO DECA ODUŠEVLjENA: Košarkaši Srbije dele autograme pri dolasku u Beograd sa Olimpijskih igara

Pogledajte više