"ZVUČI POTPUNO NEVEROVATNO" Piksi na sastanku UEFA, otkrio šta ga je iznenadilo na EURO 2024, a i šta mu je selektor Španije rekao o Srbiji

Novosti online 18. 09. 2024. u 18:20

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković prisustvovao je sastanku Tehničke komisije UEFA sa direktorima i selektorima reprezentacija, koji je održan u Berlinu, sa osvrtom na Evropsko prvenstvo koje je održano u Nemačkoj.

FOTO: UEFA

Rafa Benitez, Fabio Kapelo, Dejvid Mojes, Ole Gunar Solskjer, Majkl O’Nil, Pat Boner, Frank De Bur… samo su neka od legendarnih imena evropskog i svetskog fudbala koja su kao članovi Tehničke komisije UEFA na sastanku sa selektorima i direktorima svih reprezentacija u Berlinu govorili o analizi proteklog Evropskog prvenstva.

- Dobili smo iscrpan izveštaj i video-analizu najvažnijih tehničko-taktičkih detalja koji su obeležili mečeve na završnom turniru u Nemačkoj. Sastanak je bio vrlo konstruktivan i svakako da je imalo mnogo toga da se čuje i zabeleži. Čuveni Irac Paki Boner govorio je o ulozi golmana u modernom fudbalu, koliko je važno da čitaju igru i predviđaju situacije. Mojes je pričao o odbrani, Rafa Benitez o veznom redu, Majkl O’Nil o napadačima“, rekao je Stojković, koji je zajedno sa direktorom reprezentacije Stevanom Stojanovićem predstavljao Srbiju na sastanku u Berlinu.

Piksi se u Beograd vratio pun utisaka, a otkrio je i da je prvi put čuo da na tom takmičenju nijedan gol nije postignut iz slobodnog udarca.

- Zvuči prosto neverovatno i neobjašnjivo, na čitavom Evropskom prvenstvu nijedan gol nije postignut iz slobodnog udarca. Šalili smo se malo i postavili pitanje da li su golmani bili toliko dobri ili su igrači u živom zidu previsoki. Naravno, odgovor treba tražiti na drugoj strani jer je reč o vrlo zahtevnom tehničkom elementu i brine podatak da je sve manje igrača koji su specijalisti za golove iz slobodnih udaraca, rekao je selektor i dodao da je razgovarao sa španskim kolegom Luisom de la Fuenteom:

- Sa De la Fuenteom sam više pričao o njihovoj utakmici protiv Švajcarske. Kaže da su imali mnogo problema na teškom terenu, pogotovo u trenutku kada su ostali sa igračem manje. Morao je da vadi Jamala i Vilijamsa, da se orijentiše na odbranu svog gola i da iz kontri vreba priliku da zatvori utakmicu. Pohvalio je našu igru u Beogradu, to zajedništvo i činjenicu da su se igrači tokom svih 90 minuta žrtvovali jedni za druge.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Pogledajte više