PSŽ I MBAPE NA SUDU: Uprava PSŽ odbija da izvrši nalog profesionalne lige o isplati 55 miliona

Pravna komisija francuske Profesionalne fudbalske lige naložila je Pari Sen Žermenu da svom bivšem fudbaleru Kilijanu Mbapeu u roku od 8 dana isplati 55 miliona evra na osnovu spornih potraživanja.

Foto: Goran Čvorović

Uprava tima iz Grada svetlosti za to neće ni da čuje, pa će nova zvezda madrirskog Reala i njegov bivši klub morati nesuglasice da rešavaju preko suda.

Nesporazum seže u sredinu prošle godine kada je kapiten francuske fudbalske reprezentacije i tadašnja "prva violina" pariskih "svetaca" saopštio čelnicima PSŽ da namerava da napusti klub ove godine, što je i učinio. Problem je bio u tome što nije želeo pre toga da se veže novim ugovorom, pa je klub iz francuske prestonice ostao bez centa od transfera u Madrid.

Zato je bio kažnjen i jedno vreme bio odstranjen iz tima, a sve je rešeno usmenim dogovorom, čija se verzija, očigledno, razlikuje između dvaju zaniteresovanih strana. PSŽ je time hteo da nadoknadi deo izgubljenih sredstava, dok je Mbape želeo da igra. Reč je o tri plate za april, maj i jun, u iznosu od 36 miliona evra, na šta su dodate i premije. Mbapeova godišnja plata bila je 210 miliona bruto, pa je zatražena četvrtina. Advokati ističu da je njihovom klijentu uskraćeno pravo na rad.

Sve bi sada moglo da ide pred francuski Sud rada i nadležne instance UEFA.

Pogledajte više