URNEBESNE SCENE NA ULICAMA KOPENHAGENA: Ovo su uradili Piksi i "orlovi" nesporedno pred meč Danska - Srbija (VIDEO)

Novosti online 08. 09. 2024. u 16:15

Uoči druge utakmice u novom ciklusu Lige nacija, reprezentacija Srbije je u Kopenhagenu održala zanimljivo vežbanje pred okršaj sa Danskom.

FOTO: FSS

Nakon vrlo dobre igre protiv prvaka Evrope, Španije, i remija (0:0) koji je izborila potpuno renovirana reprezentacija naše zemlje (sa trojicom debitanata), "orlovi" su se obreli u Danskoj, gde ih je čekao megdan sa selekcijom koja je Ligu nacija počela pobedom nad Švajcarskom od 2:0.

Uoči tog iskušenja srpski fudbaleri su nastavili sa jednom neobičnom tradicijom otkako je na njihovo kormilo došao za selektora Dragan Stojković Piksi.

On, na dan odigravanja utakmice, prilikom gostovanja, obavezno povede igrače u šetnju, da li je to Lisabon, Beč, Budimpešta, Stokholm, Oslo, Kaunas … ili kao sada Kopenhagen, i tu se onda malo svi opuste, ali i – razgibavaju.

I uvek po pravilu naši reprezentativci privuku veliku pažnju lokalnog stanovništva, a u nedelju i silnih turista koji su "okupirali" dansku prestonicu.

I dok su se Milenković i drugovi razgibavali, pridružili su im se i Japanci, Kinezi, i mnogi drugi - i svi su sledili „uputstva“ Kacušita Kinošija, trenera u stručnom štabu "orlova" zaduženog za kondicioni deo, zagrevanje.

Evo i kako je to izgledalo:

A evo i video-snimka:

Danci i Srbi su nedavno igrali na EURO 2024, a u tom meču 3. kola Evropskog prvenstva bilo je 0:0, posle čega su naši reprezentativci ispali sa takmičenja.

Utakmica Danska - Srbija igra se danas od 18 časova, a prenos možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 
Pogledajte više