KAPITEN PARTIZANA NAPUSTIO KLUB: Marković je 2018. meč protiv novog kluba gledao sa tribina Humske, a sada... (VIDEO)

Novosti online 31. 08. 2024. u 09:34

Kapiten Partizana - Svetozar Marković (2000), napustio je redove svog matičnog kluba i od danas, zvanično, prešao u redove češke Viktorije Plzen.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović/GSG

Marković je prošao sve selekcije crno-belih, došavši u Partizan iz mlađih kategorija FK Radnik Bijeljina, u julu 2011. godine. 

Leta 2017. godine, kao kapiten kadetske selekcije, Marković biva priključen seniorskom timu, u kojem debituje kod trenera Miroslava Đukića u 1/16 finala Kupa Srbije, kada je 88. minutu igre zamenio prekaljenog štopera - Bojana Ostojića, da bi evropski debi imao upravo protiv ekipe Viktoria Plzen.

Osim Partizana, Marković je bio igrač Olimpijakosa iz Grčke.

Ugovor sa FK Viktorija Plzen je potpisan na tri godine, a o razlozima odlaska, Partizanu, kapitenskoj traci, najslavnijim momentima u dresu voljenog kluba i, nažalost, bolnom momentu - ispadanju iz Evrope, Marković govori za Youtube kanal kluba, veče po povratku iz Genta u Beograd.

- Svi mi smo razmišljali da ćemo ući u grupnu fazu Lige konferencija i da ću se oprostiti na najlepši mogući način. Bio je cilj da ceo stručni štab i svi ovi momci igraju grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, ali to se na žalost nije desilo. Došlo je vreme da se rastanemo i da ja krenem nekim novim putem. Hteo bih da se zahvalim celom stručnom štabu, igračima koji su bili i onima koji su i dalje ovde i da im poželim sreću u nastavku sezone.

Marković je po pisanju zvaničnog sajta kluba imao ponude i iz Španije, a i brojne druge, međutim odlučio se za Viktoriju. 

- Nije lako napustiti klub kao što je Partizan, a posebno ne meni, jer sam odrastao u ovom klubu i proveo deset godina ovde. Ovo je već treći put da se rastajemo i zaista je mnogo teško. Viktoriu Plzen sam izabrao zato što smatram da je to trenutno najbolji klub za mene, u kojem mogu dosta da napredujem i smatram da će mi odgovarati u svakom smislu.

Zanimljivo je da je Partizan 2018. godine pod palicom Miroslava Đukića igrao upravo protiv Viktorije. 

- Tada sam imao osamnaest godina i baš na toj utakmici sam debitovao u evropskim takmičenjima. Išao sam i u Plzen sa ekipom, nisam bio u konkurenciji, ali sam gledao utakmicu uživo, sa tribina, rekao je Marković, a ceo intervju pogledajte u nastavku: 

BONUS VIDEO: Spektakularan doček! Kilijan Mbape predstavljen u Realu iz Madrida 

Pogledajte više