GEST KOJI BI SVI TREBALO DA PRATE: Grafičar nagrađuje đake sa odličnim uspehom

Aleksandar Ilić 28. 08. 2024. u 17:17

RFK Grafičar, fudbalski klub poznat po razvoju talentovanih igrača, nagrađuje školarce koji su ostvarili uspeh u školi. Svi đaci, članovi kluba sa Senjaka, koji su na kraju prošle školske godine bili odlični učenici, imaće priliku da tokom septembra treniraju besplatno.

FOTO: RFK Grafičar

Cilj inicijative je da podstakne decu koja se bave sportom da pronađu ravnotežu između fudbala i obrazovanja, jer koliko god da je bitno da izrastu u dobre igrače, podjednako je važno da postanu kvalitetni i dobri ljudi.

- Imamo trenutno 130 dece u školi fudbala, u kojoj okupljamo igrače od 6-12 godina. Više od 90 odsto dece je završilo razred prošle godine sa odličnim prosekom u školi, što nas zaista raduje. Klub želi da nagradi njihov trud i zalaganje ne samo na terenu, već i u školskim klupama. Ovim gestom deci i njihovim roditeljima pokazujemo da cenimo posvećenost, trud i istrajnost i da ih motivišemo da nastave s uspehom u oba segmenta, izjavio je Slobodan Govedarica, predsednik RFK Grafičar.

Kampanja za nagradu odličnih đaka stiže u trenutku kada Grafičar beleži sjajne rezultate na startu Prve lige Srbije. U prva četiri kola zabeležene su četiri pobede, uz 12 golova i isto toliko bodova, za deobu prvog mesta na tabeli.

- Zadovoljni smo pobedama, ali još više nas hrabri napadačka i moderna igra naših fudbalera. Stručni štab predvođen Markom Neđićem uradio je dobre pripreme u prethodnom periodu i zato sa dozom optimizma dočekujemo nastavak takmičenja. Sačuvali smo okosnicu tima od prošle godine, doveli pojačanja na pozicijama za koja smo smatrali da je to neophodno, imamo podršku FK Crvena zvezda, i trudićemo se da održimo ovaj ritam što je duže moguće, istakao je Nikola Ristanović, generalni direktor kluba.

RFK Grafičar u sledećem kolu Prve lige Srbije igra protiv FK Smederevo 1924.

Pogledajte više