PREDUSLOV ZA PUNU "MARAKANU": Milojevićevih 12/12 u kvalifikacijama

Novosti online 24. 08. 2024. u 14:43

ŠEF stručnog štaba Crvene zvezde - Vladan Milojević je predvodio crveno-bele na 12 kvalifikacionih dvomeča za evropska takmičenja i izvojevao isto toliko pobeda. Crveno-beli u sredu, 28. avgusta od 21 čas očekuje revanš duel sa Bode Glimtom, pa će tako renomirani strateg imati priliku da nastavi sjajan niz na međunarodnoj sceni na krilima pune "Marakane".

FOTO: FK Crvena zvezda

Na čelu sa Vladanom Milojevićem kao trenerom Zvezda je uradila do tada za fudbal nemoguće stvari. Aranđelovčanin je uspeo da plasira u grupnu fazu crveno-bele, da li u Ligu Evrope ili Ligu šampiona, od prvog kola kvalifikacija, što do tada nijedan evropski klub nije uspeo da uradi! Igrao je 12 dvomeča i svaki put izašao kao pobednik, a euforija zvezdaške javnosti uoči revanša sa ekipom Bode Glimta daje veliko poverenje i da će 13. put strateg šampiona Srbije pred punom "Marakanom" napraviti veliki podvig uz armiju navijača na tribinama.

Vraćanje Zvezde na staze stare slave Vladan Milojević je počeo u sezoni 2017/2018, kada je u dvomečima eliminisao Florijanu, Irtiš, Spartu iz Praga i Krasnodar. Tadašnji meč u okviru plej-ofa za plasman u Ligu Evrope pred potpuno ispunjenim stadionom "Rajko Mitić" je bio prekretnica u ispisivanju novih stranica Zvezdine istorije.

Naredne sezone postavljen je novi cilj - plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Milojević je uz svoje izabranike krčio put prema eliti evropskog klupskog fudbala. Redom su padali Spartaks, Suduva, Spartak Trnava i na kraju Salcburg. Ispunjene tribine najvećeg srpskog stadiona su dale veliku snagu crveno-belima da svaki put ostvare pozitivan rezultat na domaćem terenu.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona u leto 2019. godine Vladan Milojević je ponovio uspeh. U dvomečima su izbačeni Suduva, Helsinki, Kopenhagen i Jang Bojs. Ostaće upamćen poslednji duel u okviru pomenutog kvalifikacionog ciklusa, kada je više od 55 hiljada navijača pratilo Zvezdin ulazak u Ligu šampiona.

BONUS VIDEO: ORI SE STADION: Pesma navijača Zvezde ne prestaje

Pogledajte više