LAZETIĆ UMALO DOBIO BIVŠEG PRVAKA EVROPE: Malmeov "poker" protiv Farana

Novosti online 23. 07. 2024. u 22:33

Fudbaleri Makabija iz Tel Aviva remizirali su u Rumuniji sa ekipom Steaue rezultatom 1:1 u evropskom debiju Žarka Lazetića na klupi "Ponosa Izraela".

FOTO: M. Vukadinović

Delovao je Makabi kao tim koji bi mogao da odnese pobedu u Bukureštu protiv nekadašnjeg šampiona Evrope , a posle ne preterano zanimljivog prvog poluvremena uspeo je da povede u 71. minutu golom Dana Bitona.

Radost fudbalera izraelske ekipe trajala je svega pet minuta, koliko je bilo potrebno Džojskimu Davi da izjednači rezultat nakon čega nije bilo promene na semaforu.

Ukoliko eliminiše Steauu, ekipa Žarka Lazetića odmeriće snage sa pobednikom dvomeča između Šamrok Roversa i Sparte iz Praga.

Ekipa Malmea ubedljivo je slavilaa na domaćem terenu protiv šampiona Farskih ostrva Klaksvik rezultatom 4:1 i tako došla nadomak plasmana u treće kolo kvalifikacija.

Prvak Švedske je stekao tri gola prednosti već tokom prvih 45 minuta, a sve je počelo golom Lasea Jonsena u 21. minutu.

Prednost je udvostručio Hugo Bolin u 37, da bi šest minuta kasnije Jonsen postigao svoj drugi pogodak na meču.

Klaksvik je uspeo da smanji zaostatak u 71. minutu golom Arnija Frederiksberga, ali je Soren Riks u 85. minutu zapečatio ubedljivu pobedu Malmea večeras.

U redovima gostujuće ekipe minute je upisao i srpski internacionalac Deni Pavlović.

Pobednik ovog dvomeča igraće u trećem kolu sa boljim iz duela između Borca iz Banjaluke i grčkog PAOK-a.

APOEL je na Kipru bio bolji od ekipe Petrokuba rezultatom 1:0, a meč je obeležio veliki broj javnih opomena pošto je sudija Šreder podelio čak sedam žutih kartona.

Čak šest dobili su igrači moldavskog šampiona, a upravo posle jednog Borsa klub iz Nikozije uspeo je da postigne odlučujući pogodak u 38. minutu kada je sa penala bio precizan Markinjos.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Raća Petrović odigrao je čitav meč, dok je Stefan Dražić ušao u igru u 65. minutu.

Boljeg u ovom dvomeču čeka pobednik iz duela Celje - Slovan Bratislava.

BONUS VIDEO: Ovako se u Madridu slavila 15. titula u Ligi šampiona 

Pogledajte više