PIKSI NASTAVLJA SA "ORLOVIMA": Sutra zaseda Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije i odlučuje o selektoru

N. I. 11. 07. 2024. u 23:00 >> 16:13

IZVRŠNI odbor Fudbalskog saveza Srbije zasedaće sutra u 11 časova u Staroj Pazovi. Na njemu se očekuje da se raspravlja o raskidu ili nastavku saradnje sa aktuelnom selektorom fudbalske reprezentacije Draganom Stojkovićem.

FOTO: Tanjug/Nemanja Jovanović/BG

Prema informacijama koje su aktuelne u poslednjih nekoliko dana, sva je prilika da će FSS nastaviti saradnju sa Piksijem, a ona je neposredno pre Prvenstva Evrope produžena do 2026. godine. Ostaje da se vidi pod kojom tačkom dnevnog reda će IO FSS raspravljati o Stojkoviću, ali je sigurno da će fudbalska javnost u Srbiji verlo brzo saznati kakva je sudbina aktuelnog selektora koji je sa "orlovima" na EP koje je još u toku u Nemačkoj osvojio dva boda posle dva remija sa Slovenijom i Danskom i jednog poraza od engleske.

Inače, na današnjem Izvršnom odboru raspravljaće se i o povećanju broja bonus (mladih) igrača sledeće sezone u Superligi Srbije.Odbor za hitna pitanja FSS je pre nekoliko dana odlučio da odluku o pravilu o dva bonus fudbalera sledeće sezone, prepusti Zajednici Superlige. Iako je predsednik Zajednice Dragoljub Zbiljić najavio da će pravilo o dva mlađa, odnosno bonus igrača važiti tek od sledeće sezone, ispostavilo se da će se ono naći na dnevnom redu današnje sednice Izvršnog odbora FSS.

Trenutno je većina od 16 superligaških klubova se na sastanku Zajednice izjasnila da ovaj predlog, iako je Partizan bio jedini protiv njega i ukazao da je protivzakonit, jer je upućen prekasno, bude u "minut do 12" izglasan pred IO FSS. Ostaje da se vidi da li će se poštovati volja većine superligaša ili Zakon o sportu Republike Srbije.

Pogledajte više