ARGENTINCI POSLE ULASKA U FINALU KOPA AMERIKA ZABRINUTI ZA NAJBOLJE: Miriše na penziju strašnog tandema

M. Bl. 11. 07. 2024. u 11:31

SAVLADALA je Argentina u grupnoj fazi Kanadu 2:0, a gotovo identičan scenario sa istim ishodom ponovio se i u polufinalu Kopa Amerika protiv istog rivala.

Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Hulijan Alvarez i Lionel Mesi su srušili snove Kanađana i overili završnu predstavu gde će im rival biti Urugvaj ili Kolumbija.

Glavna tema posle utakmice ipak nije bio učinak na terenu već mogućnost da se posle turnira od reprezentativnog dresa oproste Lionel Mesi i Anhel Di Marija.

- Hajde da kao tim, kao grupa, uživamo u svemu što proživljavamo, u onome što se dešava. Ponovicu da nije lako ponovo biti u finalu, takmičiti se da budemo šampioni. Ono što postižemo je veoma teško. Moramo da uživamo u tome, jer nije lako. Hajde da uživamo, doživljavam ovo kao što sam na poslednjoj Kopa Amerika i poslednjem Svetskom prvenstvu. Mnogo uživam i svestan sam da su ovo poslednje bitke. Uživam u potpunosti - rekao je Mesi posle utakmice.

Mesi je protiv Kanade zatresao mrežu po 109. put u karijeri za nacionalni tim Argentine i tako je postao drugi najbolji strelac reprezentacija iza Kristijana Ronalda. Selektor Argentine Lionel Skaloni imao je jasnu poruku za sve i nije želeo da spekuliše o njegovoj penziji.

- Ostavimo Mesija na miru. On zna da se naša vrata nikada neće zatvoriti za njega. Može da ostane u reprezentaciji koliko god to želi. Čak i kada ode u penziju. Pustimo njega da odlučuje o tome - podvukao je Skaloni.

U slučaju Di Marije je situacija jasnija.

- Biće ovo moja poslednja bitka. Nemam šta novo da kažem što nisam govorio u prethodnom periodu. Čeka me poslednja utakmica. Želim da zahvalim svim Argentincima i pogotovo ovoj generaciji igrača koja mi je omogućila da osvojim sve ove trofeje - istakao je legendarni as.

Pogledajte više