VRHUNSKA ISHRANA ČEKA "ORLOVE" U NEMAČKOJ: Kuvar Miroslav deo ekspedicije FSS u Nemačkoj

N. Iljukić 13. 06. 2024. u 15:34

DOBRE navike se ne menjaju. Fudbalska reprezentacija Srbije će na EP u Nemačkoj imati vrhunske uslove, kao i preostale 23 nacionalne selekcije. U trening kampu "orlova" u Augzburgu, uz igrače, stručni štab, selektora Stojkovića i ostale ljude iz naše ekspedicije, biće i čovek bez kojeg je godinama nezamislivo bilo koje važnije putovanje.

FOTO: FSS

To je Miroslav Nađ, odavno omiljeni šef kuhinje iz Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Ovaj sjajni kuvar će, kao i na Mundijalu u Kataru 2022. da brine o kvalitetnoj ishrani naših. Domaćin se u svom, preciznom i ažurnom, nemačkom stilu potrudio da isporuka svežih namirnica bude nešto nalik nabavci za restorane sa najvećim brojem zvezdica, dostojno tretmanu koji bi trebalo da imaju najbolji fudbaleri Evrope.

Odavno je poznato da doručak, ručak i večera za reprezentativce Srbije, podsetimo njih je na Piksijevom spisku 26, ne može da prođe bez 30 kilograma mesa. Dnevno se potroši i oko 100 jaja, desetak kilograma različitih testetina, a na raspolaganju će igračima biti i neograničena količina voća.

Šef kuhinje Miroslav Nađ će da nadgleda pravljenje svakog obroka, a jedna od zanimljivijih namirnica koju obožavaju fudbaleri Srbije je - med. Već godinama ga stavljaju u skoro svaki doručak ili užinu, pa se dnevno potroši i nekoliko tegli ovog zlatnog pčelinjeg proizvoda.

Pogledajte više