STIŽE 40.000 ENGLEZA: Nemačka policija savetuje huligane da biraju pivo sa manje alkohola

N. I. 12. 06. 2024. u 14:38

NEMAČKA i engleska policija imaju pune ruke posla, a Prvenstvo Evrope u fudbalu još nije ni počelo. Premijerni nastup za Engleze biće u nedelju od 21 sat u Gelzenkirhenu na utakmici protiv Srbije, a već je najavljeno da će uglevnom čarter letovima, nešto manje drumskim prevozom, na ovom duelu biti čak 40.000 navijača "gordog albiona".

FOTO: Tanjug/AP

Organizator EP u Nemačkoj je još ranije angažovao policijske snage iz preostalie 23 države koje učestvuju na šampionatu, kako bi se što efikasnije sprečile bilo kakve nemile scene. Nemačka policija je već najavila engleskim navijačima da je prva i osnovna preporuka da konzumiraju pivo sa smanjenim pricentom alkolhola, što je verovatno izazvalo dodatni razlog za zbijanje šale kod Ostrvljana, odavno poznatih po huliganizmu.

Istovremeno, domaćin očekuje da će nasuprot 40.000 Engleza na stadionu u Gelzenkirhenu biti između 5.000 i 8.000 navijača Srbije. Za sada daluje ako neravnopravna navijačka "borba". Ali, bilo bi dobro da to na terenu sve nadoknade izabranici Draganas Stojkovića, protiv eelekcije koju vodi Geret Sautgejt.

Pogledajte više