SRBI SMENJUJU SELEKTORA ENGLESKE? Sautgejt najavio ostavku ako ovo ne uradi

Filip Milošević 11. 06. 2024. u 15:47

Fudbalska reprezentacija Engleske je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evropskog prvenstvu u fudbalu koje će se održati u Nemačkoj, a ukoliko ne osvoje ovo takmičenje, selektor Geret Sautgejt će biti bivši.

FOTO: Tanjug/AP

- Ako ne pobedimo (na celokupnom turniru), verovatno više neću biti ovde. Ovo bi mogla da bude poslednja šansa, izjavio je danas selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt uoči početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, prenosi AP.

Sautgejt ima ugovor sa Fudbalskom asocijacijom Engleske (FA) do kraja godine.

- Mislim da polovina selektora odlazi posle turnira - to je priroda međunarodnog fudbala - rekao je Sautgejt u intervjuu za nemački Bild.

Sautgejt (53) je selekciju Engleske preuzeo 2016. godine. Engleska je aktuelni vicešampion Evrope, pošto je pre tri godine u finalu EP posle penala poražena od Italije.

- Ovde sam skoro osam godina i bili smo blizu. Znam da se ne može uvek stajati pred auditorijumom i govoriti: 'Molim vas, učinite još malo', jer će ljudi u jednom trenutku izgubiti veru u vašu poruku. Ako želimo da budemo veliki tim, a ja želim da budem vrhunski trener, onda morate da pružite rezultate u velikim trenucima - istakao je Sautgejt.

EURO će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Engleska će igrati u grupi C sa Srbijom, Slovenijom i Danskom.

Engleska će prvi meč na EP odigrati 16. juna protiv Srbije.

BONUS VIDEO: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

Pogledajte više