IZGLEDA KAO MLADIĆ: Ovako se hrani Zlatan Ibrahimović (FOTO)

Novosti online 16. 05. 2024. u 10:15

Fudbalska legenda Zlatan Ibrahimović prošao je brojne izazove pre nego što je uspeo. Nije imao jednostavan život, ali to mu je dalo snagu da postane jedan od najboljih fudbalera.

FOTO: Tanjug/AP

Danas ga mnogi obožavaju zbog neverovatnog smisla za humor, ali i izuzetnog samopouzdanja. Iako je prošle godine završio sa profesionalnom karijerom, o njemu će se još dugo pričati.

Ono što mnoge zanima je kako sa 42 godine izgleda kao mladić, a on je više puta isticao da je delom za to zaslužna njegova ishrana. 

Iako je okončao bogatu fudbalsku karijeru, trudi se da i dalje živi zdravo. To se pre svega odnosi na fizičku aktivnost, rad u teretani, ali i organsku ishranu. Zlatan Ibrahimović i danas ima isklesano telo, a žene prosto polude kad vide njegove trbušnjake.

Zlatan je dok je igrao fudbal govorio da u modernom fudbalu možete igrati na vrhunskom nivou jedino ako vodite sportski život. To znači maksimalnu posvećenost svom telu, koja se zasniva na svakodnevnom vežbanju i posebnoj vrsti prehrane. Upravo ono što rade Novak Đoković i Kristijano Ronaldo.

Mnoge interesuje šta to jede Zlatan Ibrahimović. Prehrana slavnog fudbalera iz Švedske sastoji se isključivo od belog pilećeg mesa, svežeg voća i povrća. Ponekad Zlatan pojede i sušenu govedinu. Ali zato nikada ne jede zamrznutu hranu, posebno ne sladoled. To mu je strogo zabranjeno, dok testeninu konzumira u retkim trenucima.

Što se tiče slatkiša, Zlatan Ibrahimović ih izbegava, čak i u penziji. Uzima retko nerafinisani šećer. Legendarni as Milana otkrio je, ipak, da tokom leta zna da prekrši strogu dijetu, pa ponekad uzme picu, dok i tada izbegava prženu hranu i slatke deserte.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

Pogledajte više