TUŽAN KRAJ JOŠ JEDNE MUNDIJALITO BAJKE: Ovo su finalisti Svetskog prvenstva za fudbalere do 17 godina (VIDEO)

Novosti online 28. 11. 2023. u 18:40

U Indoneziji je u samu završnicu ušlo FIFA "U-17" Svetsko prvenstvo u fudbalu.

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je Uzbeksitan šokirao Englesku na startu nokaut faze, o čemu su vam "Novosti" već pisale, tu bajku je zaustavila Francuska, pobedom od 1:0 u četvrtfinalu, a onda je to učinila sa još jednom bajkom.

"Trikolori" su, naime, u polufinalu izbacili najveću senzaciju, kadetsku fudbalsku reprezentaciju Malija, pobedom od 2:1.

Mali je vodio golom Dijare iz 45. minuta...

... ali onda je njegov saigrač Sanogo isključen u 55. što je francuskoj selekciji olakšalo posao, te su pogoci Titija u 56. i Buneba iz slobodnog udarca u 69. potvrdili.

Drugi finalista je postala kadetska fudbalska reprezentacija Nemačke, i to posle drame sa Argentinom.

Vodi su mladi "panceri" (prvim) golom Brunera od 9. minuta, ali su "gaučosi" na veliki predah otišli sa prednošću usled pogodaka koje je Ruberto postigao u 36. i 45. minutu.

Potom su Nemci preokrenuli uz novi gol Brunera (58. minut) i Moršteta (69.), da bi het-trik heroj Argentinaca, Ruberto, u 97. minutu učinio ovaj triler-meč dodatno zanimljivim.

Na kraju je odluka pala sa bele tačke, a prilikom izvođenja jedanesterca Mastantuono i Ečeveri su prva dva penala za Argentinu promašili, a kako se to od Nemaca desilo samo Jelču, upravo su "panceri" (rezultatom 4:3) prošli u finale.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 
Pogledajte više