AJDE BRE DO TITULE! "Novosti" sa Novakom Đokovićem koji je oduševio publiku u pariskom "Bersiju"

Spremao se Novak Đoković punom parom na centralnom terenu "Akor Arene" pred nastupajući pariski masters, popularni "Bersi", koji je do sada osvajao šest puta. Na osnovu sampouzdanja i forme koje pokazuje, ima sve izglede da trijumfuje i sedmi put.

Foto: Goran Čvorović

S druge strane mreže stajao je redovni sparing-partner Karlos Gomes Erero, poznat po nadimku Čarli. Praštale su loptice na sve strane, dok je publika, koja se okupila u velikom broju, uživala.

Bio je Novak raspoložen, pravio je razne egzibicije, češkao se po glavi posle loptice dočekane na čelo, krio je lopticu ispod majice, zasmejavao okupljene.

Ali, tako su izgledala samo intermeca između napornog rada. Najveći deo vremena bio je usredsređen i uvežbavao sve vrste udaraca, uz aplauze s tribina. Dan ranije govorio je o tome da mlađi stalno traže način kako da se poboljšaju ne bi li ga pobedili, ali da on zato radi to isto, pa čak i više. Upravo zato je preciznosti na treningu pridavao naročitu pažnju.

- 'Ajde, bre! – kritikovao je sebe, kada bi ritern za koji milimetar išao ispod neca.

- Idemo, Nole! – hrabrila ga je publika, na srpskom, kao da smo usred Beograda.

U jednom trenutku, Čarli ga je iznenadio udarcem uz samu liniju, a Novak se pružio po terenu koliko je dugačak, ne verujući, u šali, šta da je snašlo. Ispaljivao je i on, naravno, vinere, na oduševljenje prisutnih.

- Sve je kako treba, spreman sam – dobacio je Novak dopisniku "Novosti" na izlasku, uz obavezni stisak ruke.

Sve su pomno pratili njegov kondicioni trener Marko Paniki i fizioterapeut Klaudio Zimalja. I oni su bili raspoloženi, kao da se sve kockice polako slažu u dobitnu kombinaciju. "Pala" je s njima i mala lingvistička konverzacija, o tome kako se tačno na italijanskom izgovaraju njihova imena, da ih ponekad neko ne bi pogrešno oslovljavao, iako im to, naravno, ne smeta.

Posle sat i po treninga, sve se završilo tradicionalnim boćanjem, kada učesnici na terenu pokušavaju da lopticu, sa sredine terena, dobace što bliže osnovnoj liniji. Izgubio je baš Zimalja, pa su ga ostali, po običaju, gađali lopticom, s mreže, okrenutog leđima. Zabridela je jedna, na opšte veselje prisutnih.

A onda je došlo do onoga što su navijači najviše čekali – davanja autograma i slikanja selfija.

- Hajde Nole, čekamo te ceo dan! – odjekivalo je s tribina, opet na srpskom.

Našem asu nije trebalo dvaput govoriti. Kao i uvek, ispunio je sve želje, dugo i strpljivo se slikajući i potpisujući.

U tom trenutku, pojavio se Saša Zverev, na koga je došao red za trening, posle Novaka. Stisak ruke i tapšanje po grudima, dvojice igrača ekstra klase.

- Drago mi je što smo se sreli, dugo te nisam video – poručio je Novak, a onda otišao na masažu i istezanje.

Ako se po jutru dan poznaje, Novak s puno optimizma kreće ka novoj tituli.

Pogledajte više