GAUČOS VIGO TRČI I POGAĐA: Crvena zvezda i u fudbalskom klubu ima zanimljivog Argentinca u izlogu

Z. Ćorović 13. 02. 2023. u 20:43

GAUČOSI opasno "drmaju" Crvenom zvezdom. Argentinci Kampaco i Vildoza su u košarkaškom klubu na prečac "omađijali" i osvojili navijače crveno-belih filigranskom veštinom, a jedan njihov zemljak je na najboljem putu da se nametne u fudbalskoj sekciji.

FK Crvena zvezda

Novajlija Aleks Vigo (23) brzo se "usidrio" na poziciji desnog beka, bio je starter u prva dva prolećna kola i već je moglo da se vidi kako u njegovoj pojavi od 175 centimetara ima dosta eksploziva. Prvi utisci su da je brz, borben, pokretan i opasan, što je potvrdio prvencem u ubedljivom trijumfu nad Voždovcem (6:0).

- Dajem sve od sebe na treninzima, slušam trenera i sve funkcioniše u najboljem redu. Saigrači su me izuzetno lepo dočekali, još na pripremama smo počeli da se družimo i prepoznao sam u startu da u Zvezdi vlada porodična atmosfera. Sve to me čini srećnim i zadovoljnim u Beogradu. Nadam se da ćemo nastaviti dobru formu koju smo najavili u meču sa Voždovcem. Nestrpljiv sam da pokažem šta sve znam, radujem se svakoj novoj utakmici - pun je utisaka Vigo, koji je u Argentini igrao za Kolon, River Plejt i Indepediente, a po proceni "Transfermartkta" cena na tržištu mu je 2,2 miliona evra.

Najviše ga je impresionirala vatrena podrška Zvezdinih pristalica.

- Nemam reči, oduševljen sam. Atmosfera koju su navijači napravili i protiv Vojvodine, ali i na meču sa Voždovcem gde smo bili gosti, i gde su se čuli svih 90 minuta, meni su najveći utisak od dolaska u Beograd . Znao sam i ranije da je atmosfera na "Marakani" odlična, da ljudi u Srbiji obožavaju Zvezdu, ali ovo je nešto što mora da se doživi. Kad sam istrčao na teren protiv Vojvodine, doslovno sam se naježio i mnogo mi je žao što nismo pobedili, ali vratili smo to goleadom protiv Voždovca, tako da verujem da će navijači u subotu protiv Čukaričkog doći u još većem broju.

ŽELIMO SVE POBEDE DO RAJA

BRZO je Vigo ukapirao šta se samo traži u Crvenoj zvezdi.

- Želimo da pobedimo svaku utakmicu do kraja sezone. Već sam naučio da se u Zvezdi samo trijumfi računaju i to mi odgovara, smatram da imam takav mentalitet i da sam igrač za klubove koji osvajaju trofeje. Imamo 11 bodova prednosti, ali se ponašamo kao da je egal - naglasio je Vigo.

Pogledajte više